LAPTE CONDENSAT DE CASA (INDULCIT)

martie 10, 2019



Dragii mei, trebuie neaparat sa salvati aceasta reteta de lapte condensat indulcit pentru ca va va fi de mare folos! Laptele condensat indulcit nu se gaseste chiar in toate magazinele, dar se poate prepara acasa cu doar 2 ingrediente. In plus, este incredibil de usor de preparat si nu aveti nevoie de instrumente speciale. Daca doriti sa preparati o cantitate mai mare, va dura insa ceva mai mult. Eu prepar destul de des lapte condensat indulcit pentru ca il pot folosi la multe retete delicioase. In plus, iese mai ieftin decat cel din comert si pot prepara cantitatea de care am nevoie. Bine, recunosc, de cele mai multe ori prepar o cantitate mai mare pentru ca ne place si il mancam cu lingura direct din borcan :).




Dupa cum va spuneam, laptele condensat indulcit este foarte usor de preparat dar trebuie respectate cateva reguli:
1. Cu cat fierbeti mai mult laptele condensat, cu atat va fi mai dens.
2. Nu este necesar sa adaugati unt sau amidon.
3. Laptele condensat este gata cand scade cam la jumatate, capata o culoare galbuie si se ingroasa.
4. Timpul de fierbere este invers proportional cu marimea vasului. Daca vasul este mai larg, timpul de fierbere va fi mai mic. Daca doriti sa preparati o cantitate mai mare de lapte condensat, folositi un vas larg (o cratita)
5. Dupa preparare turnati laptele condensat in borcane, lasati sa ajunga la temperatura camerei apoi puneti la frigider.
6. Laptele condensat se foloseste la temperatura camerei (pentru creme, spre exemplu) sau de la frigider (daca doriri sa preparati bomboane).
7. Laptele condensat se pastreaza la frigider
Ce putem prepara cu laptele condensat! Raspunsul este simplu: o multime de bunatati :). Putem prepara creme pentru torturi si prajituri, inghetata, bomboane, il putem folosi la cafea sau... Il putem manca cu lingura din borcan :)
Eu am folosit laptele condensat la tortul Kinder Pingui, la prajitura Felie de Lapte si la Tortul Brigadeiro.
Din ingredientele de mai jos obtineti in jur de 100-125gr lapte condensat. Cantitatea de lapte condensat indulcit depinde insa de cat de mult fierbeti laptele.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta lapte condensat de casa (indulcit):


- 250 ml lapte
- 100 gr zahar tos



Mod de preparare reteta lapte condensat de casa (indulcit):


Am pus zaharul si laptele intr-un vas. Am pus vasul pe aragaz, la foc potrivit. Dupa ce a dat in clocot am redus putin focul (nu trebuie sa fie chiar la minim). Am tinut in continuare pe foc, amestecand des, pana cand laptele condensat s-a ingrosat si a scazut cam la jumatate (daca doriti sa-l folositi pentru bomboane, puteti sa-l fierbeti ceva mai mult). Laptele condensat cand este gata trebuie sa fie dens si galbui.


Ca si timp de fierbere, pentru aceasta cantitate am fiert laptele condensat in jur de 20-25 de minute. Cand am preparat insa o cantitate mai mare (cu 1L de lapte), cred ca am fiert la el mai bine de o ora :). Cel mai bine este sa nu va ghidati dupa timpul de fierbere, ci sa urmariti culoarea si consistenta.
Am luat laptele condensat de pe foc si l-am lasat sa se raceasca. Pe masura ce se raceste, laptele condensat va fi si mai dens. Daca nu doriti sa folositi laptele condensat imediat, il puneti intr-un borcan cu capac si il puneti la frigider.



De asemenea, pentru a prepara bomboane, trebuie sa tineti laptele condensat la frigider cateva ore.
Va recomand cu drag aceasta reteta de lapte condensat! Va va fi de mare folos :) Si astept sa-mi spuneti in comentarii la ce l-ati folosit.


Spor la gatit si pofta buna!
Si astept sa-mi spuneti in comentarii la ce ati folosit laptele condensat :)

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...