OREZ CU LAPTE SI CIOCOLATA
martie 03, 2019ENGLISH RECIPE HERE
Dragii mei, v-am pregatit un delicios orez cu lapte si ciocolata, simplu si bun, ca sa ne aducem aminte de copilarie :). Probabil ca cei mai multi dintre voi sunteti obisnuiti cu varianta simpla de orez cu lapte, eventual garnisit cu dulceata de visine sau pudrat cu scortisoara. Asa il face si mama, simplu, si asa l-am facut si eu pana cand mi-au picat ochii pe retata de orez cu lapte si ciocolata. Si mi-am zis: "Vaaaai, cum de nu m-am gandit pana acum!?! Eu, care sunt in stare sa pun ciocolata si-n ciorba, sa nu-mi vina mie ideea de a face orez cu lapte si ciocolata?" Ma bucur totusi ca au avut altii aceasta idee geniala :) Orezul cu lapte si ciocolata este absolut delicios si super usor de preparat, are gust intens de ciocolata si va va placea cu siguranta!
Pentru a prepara orezul cu lapte (nu doar in aceasta varianta, ci in general) trebuie sa alegeti un orez cu bob mediu sau mic (orez cu bob rotund). Acest tip de orez este bogat in amidon iar orezul cu lapte va fi dens si cremos. Daca nu aveti orez cu bob rotund in casa puteti folosi si orez cu bob lung, dar orezul cu lapte va fi ceva mai fluid.
Pentru a prepara orezul cu lapte (nu doar in aceasta varianta, ci in general) trebuie sa alegeti un orez cu bob mediu sau mic (orez cu bob rotund). Acest tip de orez este bogat in amidon iar orezul cu lapte va fi dens si cremos. Daca nu aveti orez cu bob rotund in casa puteti folosi si orez cu bob lung, dar orezul cu lapte va fi ceva mai fluid.
De asemenea, conteaza si proportia orez-lapte. Se porneste de la un raport de 1 masura de orez la 4 masuri de lapte, ca la pilaf,, ceea inseamna ca veti obtine un orez cu lapte dens, pe care il mancati cu furculita. Se poate merge pana la un raport de 1 masura de orez la 8 masuri de lapte. mie imi place ca orezul cu lapte sa fie cremos si am folosit aproximativ 1 masura de orez la 6 masuri de lapte
In ceea ce priveste laptele, este indicat sa folositi un lapte de 3.5% care va contribui si el la consistenta orezului cu lapte.
La orezul cu lapte si ciocolata trebuie sa mai adaugam cacao si ciocolata. Eu prefer sa folosesc ciocolata neagra pentru ca are gust intens de cacao. Mai adaugam si esenta preferata care poate fi de vanilie sau rom. Puteti sa mai adaugati stafide sau fructe uscate, chiar si nuci.
Noua ne-a placut foarte mult orezul cu lapte si ciocolata si vi-l recomand cu drag. Il puteti servi decorat cu fructe proaspete, cu frisca sau bombonele.
Va mai recomand:
- Gris cu lapte
- Clatite
- Budinca de vanilie
- Budinca de ciocolata
- Papanasi cu dulceata si smantana
- 1.25 L lapte (preferabil de 3,5%)
- 200 gr orez
- 150 gr zahar
- 1 lingura cacao
- 100 gr ciocolata neagra
- un praf de sare
- esenta de vanilie
Mai intai am clatit orezul cu apa rece.
Am pus intr-o oala incapatoare laptele, un praf de sare, zaharul si orezul. Va recomand sa folositi o oala mare pentru ca laptele se umfla cand fierbe si in acest fel veti evita surprizele neplacute.
Am pus oala pe aragaz, la foc potrivit, si am adus la fierbere. Dupa ce a dat in fiert am redus focul si am lasat sa fiarba pana cand a fost orezul gata. Aveti grija sa amestecati din cand in cand pentru ca orezul are tendinta sa se prinda.
Dupa ce a fiert orezul am luat oala de pe foc si am adaugat cacaoa, ciocolata rupta bucatele si esenta de vanilie. Am amestecat pentru omogenizare.
Am lasat orezul cu lapte si ciocolata sa se odihneasca 10-15 minute timp in care el continua sa absoarba lichid.
Am pus apoi orezul cu lapte si ciocolata in boluri si l-am lasat sa se raceasca complet inainte de servire.
Puteti servi acest delicios orez cu lapte si ciocolata decorat cu bombonele, cu fructe proaspete sau cu frisca.
Spor la gatit si pofta buna!
In ceea ce priveste laptele, este indicat sa folositi un lapte de 3.5% care va contribui si el la consistenta orezului cu lapte.
La orezul cu lapte si ciocolata trebuie sa mai adaugam cacao si ciocolata. Eu prefer sa folosesc ciocolata neagra pentru ca are gust intens de cacao. Mai adaugam si esenta preferata care poate fi de vanilie sau rom. Puteti sa mai adaugati stafide sau fructe uscate, chiar si nuci.
Noua ne-a placut foarte mult orezul cu lapte si ciocolata si vi-l recomand cu drag. Il puteti servi decorat cu fructe proaspete, cu frisca sau bombonele.
Va mai recomand:
- Gris cu lapte
- Clatite
- Budinca de vanilie
- Budinca de ciocolata
- Papanasi cu dulceata si smantana
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta orez cu lapte si ciocolata
- 1.25 L lapte (preferabil de 3,5%)
- 200 gr orez
- 150 gr zahar
- 1 lingura cacao
- 100 gr ciocolata neagra
- un praf de sare
- esenta de vanilie
Mod de preparare reteta orez cu lapte si ciocolata
Mai intai am clatit orezul cu apa rece.
Am pus intr-o oala incapatoare laptele, un praf de sare, zaharul si orezul. Va recomand sa folositi o oala mare pentru ca laptele se umfla cand fierbe si in acest fel veti evita surprizele neplacute.
Am pus oala pe aragaz, la foc potrivit, si am adus la fierbere. Dupa ce a dat in fiert am redus focul si am lasat sa fiarba pana cand a fost orezul gata. Aveti grija sa amestecati din cand in cand pentru ca orezul are tendinta sa se prinda.
Dupa ce a fiert orezul am luat oala de pe foc si am adaugat cacaoa, ciocolata rupta bucatele si esenta de vanilie. Am amestecat pentru omogenizare.
Am lasat orezul cu lapte si ciocolata sa se odihneasca 10-15 minute timp in care el continua sa absoarba lichid.
Am pus apoi orezul cu lapte si ciocolata in boluri si l-am lasat sa se raceasca complet inainte de servire.
Puteti servi acest delicios orez cu lapte si ciocolata decorat cu bombonele, cu fructe proaspete sau cu frisca.
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii