FURSECURI CU BUCATELE DE CIOCOLATA - RETETA VIDEO

mai 01, 2019



Iar am facut fursecuri cu ciocolata :). De data asta am facut insa fursecuri cu bucatele de ciocolata. Ce sa va spun, mega delicioase! Sunt foarte fragede dar cu marginile usor crocante, cu o usoara aroma de caramel si cu multa ciocolata. Pur si simplu nu te poti opri din mancat. Deci, daca sunteti cumva la dieta, eu zic sa inghititi in sec si sa treceti mai departe :)
Mai am o reteta de fursecuri cu ciocolata pe blog, dar acestea sunt mult mai bune. Sunt si foarte usor de preparat cu doar cateva ingrediente si sunt foarte potrivite pentru Craciun, pentru Paste sau alte mese festive, dar si ca desert de weekend.
Acum cateva precizari cu privire la ingrediente
Pentru a prepara aceste delicioase fursecuri cu bucatele de ciocolata, va recomand sa folositi unt de 82%. Acest tip de unt contine mai putina apa si mai multa grasime iar fursecurile se for intinde mai putin si vor creste frumos.
Dupa cum puteti vedea in lista de ingrediente, am folosit si zahar alb si zahar brun. Am folosit zahar alb pentru ca este mai dulce si zahar brun pentru ca are o minunata aroma de caramel. Daca nu aveti zahar brun, puteti folosi doar zahar alb.




Pentru a obtine niste fursecuri foarte fragede, am adaugat in compozitie o lingurita de bicarbonat de sodiu. Aceste fursecuri cu ciocolata nu au nevoie de praf de copt, cresc datorita ingredientelor, au nevoie de putin bicarbonat de sodiu pentru a fi mai fragede.
Este foarte important sa raciti aluatul dupa preparare, dar nu mai mult de 30 de minute. Dupa ce au trecut 30 de minute, scoateti aluatul din frigider, modelati fursecurile si le puneti la congelator timp de 15 minute inainte de a le pune la cuptor. Se vor intinde mai putin si vor creste mai frumos :). Sunt mici detalii care schimba semnificativ rezultatul.
Este foarte importanta si temperatura de coacere: 190C. Aceasta ar fi temperatura ideala pentru a coace fursecurile cu ciocolata.
In ceea ce priveste ciocolata, va recomand o ciocolata neagra, de calitate, pentru ca se topeste mai putin.
Noua ne-au placut foarte mult aceste fursecuri cu bucatele de ciocolata si vi le recomandam cu drag. Doar cateva au apucat sa se raceasca :)

Va mai recomand:
Fursecuri cu Nutella
Fursecuri M&M
Fursecuri cu stafide
Fursecuri crapate cu ciocolata
Fursecuri inimioare cu ciocolata


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta fursecuri cu bucatele de ciocolata (aproximativ 36 de bucati)


- 200 gr unt de 82%
- 150 gr zahar tos (alb)
- 150 gr zahar brun
- 2 oua
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 310 gr faina
- 230 gr ciocolata neagra (taiata bucatele)

Instrumente utile:



Mod de preparare reteta fursecuri cu bucatele de ciocolata



Am tocat ciocolata grosier. Am pus-o deoparte.
Am amestecat faina cu o lingurita debicarbonat de sodiu. Am pus-o deoparte.
Am pus intr-un bol untul moale, zaharul tos si zaharul brun. Am mixat la viteza mare pana am obtinut o compozitie cremoasa.
Am adaugat apoi ouale, esenta de vanilie si un praf de sare. Am mixat pentru omogenizare. Am adaugat apoi faina, treptat, si am amestecat.
Am pus deoparte cam 2 linguri de ciocolata tocata. Restul de ciocolata tocata am incorporat-o in aluat.
Aluatul astfel preparat l-am pus la frigider aproximativ 30 de minute.


Am scos apoi aluatul din frigider si am modelat bilute de aluat cam cat o nuca mai mare.
Am asezat bilutele de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi am pus tava in congelator pentru aproximativ 15 minute.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, am scos tava cu fursecuri din congelator si am pus-o in cuptorul preincalzit (190C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 12 minute.



Am scos fursecurile cu ciocolata din cuptor si le-am lasat sa se racoreasca 3 minute. Fursecurile sunt inca foarte moi si le putem decora cu bucatelele de ciocolata pastrate. Se ia cate o bucatica de ciocolata si se apasa pe suprafata fursecurilor. Pe masura ce se racesc fursecurile se intaresc iar ciocolata nu va cadea.


Lasati fursecurile cu ciocolata sa se raceasca complet apoi serviti cu mare pofta :)


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...