PIZZA CU TON
decembrie 02, 2014Ingrediente necesare pentru a prepara pizza cu ton:
pentru blat:
- 500gr faina
- 1 pliculet de drojdie uscata ( 7 gr )
- o lingurita de sare
- o lingurita de zahar
- 2 linguri de ulei
- 250ml apa calduta
pentru topping:
- 2 linguri pasta de tomate
- o ceapa
- o lamaie
- 200gr cascaval
- 2 conserve mici de ton ( 2*170gr)
- sare, piper si cimbru, dupa gust
Mod de preparare pizza cu ton:
Pentru prepararea blatului de pizza am ales o reteta foarte simpla, cu sanse maxime de reusita. Pentru detalii si imagini suplimentare despre pregatirea blatului de pizza click aici
Puneti intr-un vas faina si drojdia si amestecati
Intr-un alt vas, mai incapator, puneti zaharul, sarea, uleiul si apa si amestecati. Atentie la temperatura apei, care trebuie sa fie calduta! Daca este fierbinte, exista riscul ca aluatul sa se strice.
Turnati faina in vasul cu apa si amestecati in acelasi timp.
Cand devine greu de amestecat, incepeti sa framantati aluatul cu mana. Il puteti framanta in vasul in care se afla sau pe masa, cam 3 minute, pana devine elastic si nelipicios. Eu prefer sa il framant in castron.
Cand ati terminat de framantat acoperiti cu un prosop vasul in care se afla aluatul si puneti-l la crescut intr-un loc calduros. Il lasam pana isi mareste semnificativ volumul, cam 45 minute.
In timp ce aluatul este la crescut, pregatiti ingredientele pentru topping. Pentru sosul de pizza, amestecati intr-o cana pasta de tomate cu apa si condimentati dupa gust.
Cand aluatul a crescut suficient, incepem sa pregatim pizza. Mie imi ajunge pentru 2 tavi cu dimensiunea de 35/25
Presarati putina faina pe masa sau blatul de bucatarie apoi impartiti aluatul in 2 parti egale.
Pe suprafata presarata cu faina intindeti cu sucitorul cate un plat de pizza Asezati
blatul in tava unsa cu putin ulei si intepati-l din loc in loc cu
furculita, ca sa nu se umfle. Daca tava este antiaderenta nu mai este
nevoie de ulei.
Ungeti
pizza cu sos, presarati tonul dintr-o conserva, apoi jumatate din
cantitatea de cascaval. Urmeaza ceapa taiata fasii iar la sfarsit asezam
din loc in loc feliute de lamaie.
Bagam pizza in cuptorul incins in prealabil si o lasam pana se rumeneste, cam 15 minute. Daca doriti o pizza mai crocanta o lasati mai mult.
Cat timp este prima pizza la cuptor o pregatiti pe cea de-a doua cu ingredientele ramase.
Pentru prepararea blatului de pizza am ales o reteta foarte simpla, cu sanse maxime de reusita. Pentru detalii si imagini suplimentare despre pregatirea blatului de pizza click aici
Puneti intr-un vas faina si drojdia si amestecatiIntr-un alt vas, mai incapator, puneti zaharul, sarea, uleiul si apa si amestecati. Atentie la temperatura apei, care trebuie sa fie calduta! Daca este fierbinte, exista riscul ca aluatul sa se strice.
Turnati faina in vasul cu apa si amestecati in acelasi timp.
Cand devine greu de amestecat, incepeti sa framantati aluatul cu mana. Il puteti framanta in vasul in care se afla sau pe masa, cam 3 minute, pana devine elastic si nelipicios. Eu prefer sa il framant in castron.
Cand ati terminat de framantat acoperiti cu un prosop vasul in care se afla aluatul si puneti-l la crescut intr-un loc calduros. Il lasam pana isi mareste semnificativ volumul, cam 45 minute.
In timp ce aluatul este la crescut, pregatiti ingredientele pentru topping. Pentru sosul de pizza, amestecati intr-o cana pasta de tomate cu apa si condimentati dupa gust.
Cand aluatul a crescut suficient, incepem sa pregatim pizza. Mie imi ajunge pentru 2 tavi cu dimensiunea de 35/25
Presarati putina faina pe masa sau blatul de bucatarie apoi impartiti aluatul in 2 parti egale.
Pe suprafata presarata cu faina intindeti cu sucitorul cate un plat de pizza Asezati
blatul in tava unsa cu putin ulei si intepati-l din loc in loc cu
furculita, ca sa nu se umfle. Daca tava este antiaderenta nu mai este
nevoie de ulei.
Ungeti
pizza cu sos, presarati tonul dintr-o conserva, apoi jumatate din
cantitatea de cascaval. Urmeaza ceapa taiata fasii iar la sfarsit asezam
din loc in loc feliute de lamaie.
Bagam pizza in cuptorul incins in prealabil si o lasam pana se rumeneste, cam 15 minute. Daca doriti o pizza mai crocanta o lasati mai mult.
Cat timp este prima pizza la cuptor o pregatiti pe cea de-a doua cu ingredientele ramase.
Cat timp este prima pizza la cuptor o pregatiti pe cea de-a doua cu ingredientele ramase.
0 comentarii