SALATA TZATIKI CU CASTRAVETI MURATI
decembrie 01, 2014
- 400gr iaurt gras (preferabil, dar nu neaparat)
- 5 castraveti murati ( 6-9cm )
- 5-6 catei de usturoi
- o lingurita ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- marar ( optional )
Mod de preparare tzatiki cu castraveti murati:
Tzatiki este un preparat de origine greceasca pe care il putem face si acasa in cateva minute. Daca nu gasiti un iaurt mai gras, gen iaurt grecesc, puteti folosi orice fel de iaurt, cu conditia sa fie putin mai gros.
Se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat ci castravetii taiati cubulete. Se adauga o lingurita de ulei de masline, sare si piper dupa gust. Optional, puteti adauga si marar tocat. Nu folositi mixerul ca sa amestecati pentru ca se zdrobesc castravetii, amestecati cu o lingura.
Dupa preparare, se tine la frigider cam o jumatate de ora. In functie de modul de preparare, tzatiki poate fi considerat salata sau dressing. In varianta cu castraveti cruzi, din punctul meu de vedere, este clar o salata. Dar daca folositi castraveti murati tocati marunt veti obtine un dressing excelent.
Se poate servi ca atare in special in varianta cu castraveti cruzi sau impreuna cu friptura, carne la gratar ori legume, chiar si la sandwich-uri. Ca sa nu va mai spun ca se poate folosi si la shaorma in loc de maioneza si in felul asta avem si ceva mai putine mustrari de constiinta cand o savuram...
Shaorma |
Varianta clasica de salata Tzatiki cu castraveti cruzi o gasiti aici.
Tzatiki |
Va astept si pe pagina de Facebook!
2 comentarii
INTR-adevar ,gustoasa si foarte simplu de pregatit,am incercat si eu,-minunata,merge la foarte multe feluri,eu mai pun putina mentamaruntita-asa am vazut in Grecia.incercati..
RăspundețiȘtergereCu siguranta voi incerca :)
Ștergere