SOS DE MAIONEZA LIGHT

decembrie 30, 2014

Maioneza este foarte gustoasa dar contine foaaarte mult ulei, deci are foaaarte multe calorii. Daca incercati sa tineti sub control numarul de calorii (asa ca mine...) va invit sa incercati sosul de maioneza light. Din punctul meu de vedere este sosul de maioneza ideal. Putin ulei, galbenus fiert, acelasi gust si putina bataie de cap. Si este gata imediat!

Ingrediente necesare pentru a prepara sosul de maioneza light:

- 1 cartof fiert in coaja
- zeama de la 1/4 lamaie
- 280gr iaurt (2 paharele)
- 1 galbenus de ou fiert tare
- 2 linguri ulei
- 1 lingura mustar
- sare si piper, dupa gust



Daca aveti nevoie de o cantitate mai mare dublati/triplati cantitatile. Ideea este sa pastrati proportiile.
In loc de iaurt puteti folosi smantana de 12% sau puteti amesteca iaurtul cu smantana. Daca nu aveti nimic acru in preparatul pentru care folositi maioneza puteti pune jumatate de lamaie.


Mod de preparare sos de maioneza light:

Maioneza clasica trebuie preparata cu foarte multa grija, ca sa nu se taie... Cu sosul de maioneza light nu este cazul, puteti folosi mixerul fara nici o grija.
In primul rand trebuie sa puneti la fiert un cartof cu tot cu coaja si un ou si, dupa ce fierb, le lasati sa se raceasca. Oul trebuie fiert tare.





Sosul acesta de maioneza se poate prepara si la blender, caz in care puneti toate ingredientele in vasul blenderului si mixati pana obtineti un sos. Eu prefer sa il prepar cu mixerul.
Pun toate ingredientele (cartoful, galbenusul, mustarul, uleiul, zeama de lamaie su uleiul) intr-o farfurie adanca si pisez cu o furculita.
Pasez apoi totul prin sita, asezonez cu sare si piper dupa care mai mixez 2-3 minute si gata! Consistenta sosului este influentata de marimea cartofului.





Daca adaugati si cativa catei de usturoi pisati veti obtine un delicios sos de usturoi.
Se poate folosi la fel ca maioneza clasica, la salate
shaorma, sandwich-uri sau la orice va place. 
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...