PLACINTA CU BRANZA LA TIGAIE RETETA VIDEO

august 04, 2015


ENGLISH RECIPE HERE

Daca va e pofta de o placinta cu branza ca la bunica, va vin in ajutor cu aceasta reteta de placinta cu branza la tigaie. Este pur si simplu delicioasa si extrem de usor de preparat chiar si de catre cei lipsiti de experienta. In plus, nu necesita utilizarea cuptorului, lucru foarte important pe timp de vara.
Aluatul este foarte usor de preparat cu doar cateva ingrediente simple si la-ndemana. Este un aluat pe care eu il folosesc si la pizza sau focaccia, tare gustos!
Ceapa verde ii ofera o aroma deosebita dar, daca nu aveti, este foarte buna si fara. Deci puteti prepara placinta cu branza la tigaie si in mijlocul iernii :).



Noua ne place atat de mult aceasta placinta cu branza incat sunt nevoita sa prepar cantitate dubla. Folosesc 2 tigai pentru a le praji. In acest fel merge treaba mai repede :)


Va recomand si
placinta cu branza sarata cu foi fine de casa
Cornuri cu branza sarata 
burekul cu branza sarata
Bulete de cartofi cu cascaval
Saratele cu branza


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta placinta cu branza la tigaie:


- 450-500gr faina (cat cuprinde)
- 1 plic de drojdie uscata (7gr)
- 250ml apa calduta
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar

Pentru umplutura:
- 450gr branza telemea
- 1 legatura de ceapa verde

Cum masuram ingredientele fara cantar?



Utile: 
Robot de bucatarie Heinner HPM-1000WH, 1000W, miscare planetara, accesoriu masina de tocat si blender, bol 5.5 L, 10 viteze + pulse, Alb
Tigaie Tefal Cook'n Clean, 28 cm
Set de 13 ustensile de gatit din silicon, Mrk Prestige, rezistente la caldura, rosu


 Mod de preparare reteta placinta cu branza la tigaie:



Prepararea aluatului pentru placinta cu branza
Am pus intr-un vas incapator 250ml apa calduta, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de sare si 1 lingurita de zahar.
Am adaugat treptat faina amestecata cu drojdie, amestecand in acelasi timp. Cand nu am mai putut amesteca cu lingura, am inceput sa framant aluatul cu mana.

Dupa ce s-a terminat faina, am mai framantat aluatul aproximativ 1 minut. Puteti sa-l framantati pe masa presarata cu faina sau in vasul in care l-ati preparat. Cand terminati de framantat, aluatul trebuie sa fie moale, elastic si nelipicios.
Cand am terminat cu framantatul, am acoperit vasul cu aluat si l-am pus la crescut la caldura, timp de 45 de minute.
Prepararea umpluturii pentru placinta cu branza la tigaie
In timp ce aluatul crestea cumintel, am pregatit umplutura de branza. De la ceapa verde am folosit doar frunzele (partea verde inchis si partea verde deschis) pe care le-am taiat foarte fin. Branza am dat-o pe razatoarea mare apoi am amestecat-o cu ceapa.



Modelare placinte cu branza la tigaie
Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in 11 bucatele aproximativ egale.



 Am asezat o bucatica de aluat pe suprafata de lucru presarata cu faina si am intins-o cu sucitorul sub forma de cerc subtire. In mijlocul cercului de aluat am asezat 2 linguri pline cu umplutura de branza si ceapa verde. Am ridicat apoi marginile si le-am adus spre mijloc, petrecandu-le usor una peste cealalta.

Placinta astfel formata am intors-o (sa fie cu partea impachetata in jos) si am intins-o iar cu sucitorul pana a devenit cam de 1-1,5cm grosime. Am repetat operatiunea pentru fiecare bucatica de aluat.
Am uns o tigaie antiaderenta cu o lingurita de ulei si am lasat-o sa se incinga. Cand s-a incins, am pus si placinta cu branza si am lasat-o sa se rumeneasca pe ambele parti. Dupa fiecare placinta mai puneam cativa stropi de ulei in tigaie.

Placintele cu branza la tigaie sunt foarte bune calde sau reci. A doua zi nu va pot spune cum sunt pentru ca la noi nu rezista atat de mult :). 


Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

8 comentarii

  1. Minunate!!! Eu le reincalzesc ... daca raman:)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte gustoase si cele cu branza si ceapa.sunt bune atat reci cat si calde.Flori

    RăspundețiȘtergere
  3. Bunica ne facea astfel de placinte si era bataie pe ele...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sint foarte bune și cu varză călită sau cu dulceață.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum procedez cu drojdia proaspătă?nu am uscată

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Drojdia proaspata se amesteca cu zaharul pana devine fluida si se adauga in bolul cu apa si ulei. Se adauga apoi faina si sarea. Aveti nevoie de 12.5 gr drojdie proaspata

      Ștergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...