PLACINTA CU BRANZA LA TIGAIE
august 04, 2015
ENGLISH RECIPE HERE
Placinta cu branza la tigaie este pur si simplu delicioasa si extrem de usor de preparat chiar si de catre cei lipsiti de experienta. In plus, nu necesita utilizarea cuptorului, lucru foarte important pe timp de vara.
Ceapa verde ii ofera o aroma deosebita dar, daca nu aveti, este foarte buna si fara. Deci puteti prepara placinta cu branza la tigaie si in mijlocul iernii :).
Va recomand si placinta cu branza sarata cu foi fine de casa si burekul cu branza sarata.
Placinta cu branza la tigaie este pur si simplu delicioasa si extrem de usor de preparat chiar si de catre cei lipsiti de experienta. In plus, nu necesita utilizarea cuptorului, lucru foarte important pe timp de vara.
Va recomand si placinta cu branza sarata cu foi fine de casa si burekul cu branza sarata.
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta placinta cu branza la tigaie:
- 450-500gr faina (cat cuprinde)- 1 plic de drojdie uscata (7gr)
- 250ml apa calduta
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
Pentru umplutura:
- 450gr branza telemea
- 1 legatura de ceapa verde
Mod de preparare reteta placinta cu branza la tigaie:
Am pus intr-un vas incapator 250ml apa calduta, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de sare si 1 lingurita de zahar.Cand am terminat cu framantatul, am acoperit vasul cu aluat si l-am pus la crescut la caldura, timp de 45 de minute.
Am asezat o bucatica de aluat pe suprafata de lucru presarata cu faina si am intins-o cu sucitorul sub forma de cerc subtire. In mijlocul cercului de aluat am asezat 2 linguri pline cu umplutura de branza si ceapa verde. Am ridicat apoi marginile si le-am adus spre mijloc, petrecandu-le usor una peste cealalta.
Placinta astfel formata am intors-o (sa fie cu partea impachetata in jos) si am intins-o iar cu sucitorul pana a devenit cam de 1-1,5cm grosime. Am repetat operatiunea pentru fiecare bucatica de aluat.
Am uns o tigaie antiaderenta cu o lingurita de ulei si am lasat-o sa se incinga. Cand s-a incins, am pus si placinta cu branza si am lasat-o sa se rumeneasca pe ambele parti. Dupa fiecare placinta mai puneam cativa stropi de ulei in tigaie.
Placintele cu branza la tigaie sunt foarte bune calde sau reci. A doua zi nu va pot spune cum sunt pentru ca la noi nu rezista atat de mult :).
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
2 comentarii
Minunate!!! Eu le reincalzesc ... daca raman:)))))
RăspundețiȘtergereFoarte gustoase si cele cu branza si ceapa.sunt bune atat reci cat si calde.Flori
RăspundețiȘtergere