SALATA DE FASOLE BOABE

martie 18, 2016


Salata de fasole boabe este o salata foarte gustoasa si foarte satioasa, excelenta pentu zilele de post. Mie imi place sa folosesc fasole alba, cu bob mare, dar puteti folosi si fasole rosie sau pestrita. Puteti sa mai adaugati telina, ardei gras, rosii cherry sau ce alte legume va sunt pe plac. Verdeata ii ofera salatei de fasole boabe un plus de prospetime si va recomand cu caldura sa o folositi. Daca nu ca place patrunjelul, puteti folosi marar.
Daca doriti sa preparati o varianta super rapida de salata de fasole boabe, puteti folosi fasole conservata dar veti avea nevoie de o cantitate mai mare (800gr-1kg).



Daca folositi fasole uscata, aveti grija sa o cumparati din timp pentru ca trebuie sa stea la muiat peste noapte.
Salata de fasole este foarte buna servita ca atare dar si ca garnitura.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de fasole boabe:

- 500gr fasole uscata
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 1 legatura de patrunjel
- 2 frunze de dafin
- 2 linguri de ulei (sau dupa gust)
- 2 linguri de otet (sau dupa gust)
- sare dupa gust

Mod de preparare reteta salata de fasole boabe:

Am spalat fasolea si am pus-o la muiat in apa rece cu o seara inainte. Cand puneti fasolea la muiat folositi un vas incapator si il umpleti cu apa pentru ca fasolea absoarbe apa si se umfla.



Fasolea muiata am spalat-o si am pus-o la fiert. Am lasat-o sa fiarba 15-20 de minute din momentul in care a dat in clocot apoi i-am schimbat apa si am pus-o iar la fiert. Am adaugat frunzele de dafin si morcovii intregi, cu tot cu coaja.
Am lasat sa fiarba pana s-a muiat fasolea (cam o ora). Morcovii i-am scos mai devreme ca sa nu se moaie prea tare. Ii mai verificati din cand in cand si cand intra furculita usor in ei puteti sa-i scoateti. Dupa ce a fiert fasolea, am scurs-o de apa si am clatit-o cu apa rece ca sa se raceasca apoi am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat apoi ardeiul taiat fasii micute.
Am curatat apoi morcovii de coaja, i-am taiat mai intai jumatati, pe lungime, apoi feliute si i-am pus peste fasole.



Am tocat apoi ceapa solzosori (se poate toca si marunt, daca doriti) si am adaugat-o la salata.
In continuare, am asezonat salata de fasole boabe cu sare apoi am adaugat uleiul si otetul si am amestecat bine.
Am mai adaugat patrunjelul tocat, am mai amestecat putin si salata mea de fasole boabe este gata de servire.  
Noua ne place foarte mult salata de fasole boabe si ca atare, dar si ca garnitura. Va invit si pe voi sa incercati aceasta reteta simpla si gustoasa. 
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...