MERE IN PIJAMA (BUNDAS ALMA)

aprilie 19, 2016


Vreti ceva dulce si bun, atat de bun incat sa nu va puteti opri din mancat? Incercati merele in pijama (Bundas lama), o reteta maghiara absolut minunata, foarte usor de preparat, de care va veti indragosti imediat.
Merele in pijama sunt niste rondele de mar date printr-un aluat ceva mai gros decat cel pentru clatite, prajite apoi in ulei incins. Sunt minunate si calde dar si reci, le puteti servi la micul dejun, ca desert, ca gustare sau oricand aveti pofta.
Merele in pijama se servesc pudrate cu zahar si, eventual, cu putina scortisoara sau cu un sos de vanilie. Noua ne plac foarte mult si, daca nu ati incercat pana acum aceasta reteta delicioasa, va invit s-o faceti. Chiar merita! :)



Ingrediente necesare pentru a prepara reteta mere in pijama (Bundas alma)

- 3 mere maricele
- 3 oua mari
- 3 linguri cu varf de faina
- 1 lingura cu varf de zahar
- 1 pliculet de zahar vanilat
- un praf de sare
Mai aveti nevoie de:
- putina faina pentru tavalit feliile de mar
- ulei pentru prajit
- zahar pudra si scortisoara pentru presarat deasupra

Mod de preparare reteta mere in pijama: 

Mai intai am pregatit aluatul prin care voi trece feliile de mar. Am pus intr-un bol cele 3 oua si un praf de sare si le-am batut bine cu furculita.



Am adaugat apoi zaharul si zaharul vanilat si am mai batut putin cu furculita. Am adaugat si faina, treptat, amestecand in acelasi timp ca sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtinem un aluat ceva mai gos decat cel pentru clatite.
Dupa ce aluatul pentru merele in pijama a fost gata, am pregatit merele: le-am spalat, le-am taiat rondele de aproximativ 0.5cm grosime apoi, folosind un cutit, am decupat partea din mijloc (cotorul marului). In acest moment arata ca niste inele. Puteti folosi si un instrument special pentru a scoate cotorul marului si dupa aceea sa-l taiati rondele.  
Am luat apoi cate o felie de mar, am tavalit-o prin faina astfel incat sa fie acoperita uniform, apoi am trecut-o prin aluat si am pus-o la prajit in ulei incins.




Am lasat merele in pijama sa se rumeneasca frumos pe ambele parti apoi le-am scos pe hartie absorbanta ca sa scape de excesul de ulei.
Nu cred ca trebuie sa va mai spun ca ne-am fript limba pentru ca nu am avut rabdare sa se raceasca :). Sper ca voi veti avea ceva mai multa rabdare si le veti lasa macar sa se racoreasca un picut.
Noi am pudrat merele in pijama cu zahar si scortisoara si au fost minunate dar sunt la fel de bune si cu un sos de vanilie. Sau poate cu inghetata? :)
Stiu ca v-am facut pofta si va las acum sa va apucati de treaba.
Daca va plac merele, va recomand si parizienele cu mere sau prajitura turnata cu mere :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

3 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...