COVRIGEI CU BRANZA

octombrie 29, 2016



Baietii mei adora covrigeii, fie ca sunt cu mac ori susan, cu branza sau simpli, dulci sau picanti. Tot ce este gatit acasa este insa mult mai sanatos si mai gustos decat produsele din comert si, cand am timp, prefer sa pregatesc acasa covrigei sau saratele.
.Le-am facut baietilor niste covrigei cu branza pentru ca sunt mult mai savurosi si mai gustosi decat simpli si ne plac foarte mult. Reteta este foarte simpla, usor de preparat iar rezultatul este delicios. Covrigeii cu branza sunt fragezi, usor crocanti dar nu tari, perfecti pentru acele momente cand ai pofta de rontait.



Aluatul se pregateste foarte usor si este usor de lucrat cu el. Eu am folosit branza telemea pentru a prepara aluatul de covrigei, dar puteti folosi si branza de vaci (dulce) si sa adaugati sare dupa gust. Eu nu am mai adaugat sare in aluat pentru ca branza a fost suficient de sarata.
Puteti sa faceti covrigeii cu branza si usor picanti, adaugand in aluat boia de ardei iute. Puteti sa mai puneti si cimbru sau oregano iar covrigeii vor iesi mai aromati.
Eu am presarat covrigeii cu branza o parte cu mac si o parte cu susan. Puteti presara chimen, daca va place, sau ii puteti lasa simpli.
Noua ne plac foarte mult covrigeii cu branza si sper sa incercati si voi aceasta reteta delicioasa :)


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta covrigei cu branza :

- 500gr faina
- 350gr branza telemea
- 140gr smantana (sau iaurt)
- 150gr unt
- 2 oua
Mai aveti nevoie de :
- 1 galbenus de ou amestecat cu putin lapte (sau apa) pentru uns covrigeii
- mac, susan, chimen pentru presarat


Mod de preparare reteta covrigei cu branza :



Intr-un bol incapator am pus 500gr faina si untul taiat bucatele. Am amestecat si am framantat cu mana pana am obtinut o compozitie cu aspect nisipos.
Am adaugat apoi cele doua oua, smantana si branza telemea data pe razatoare. Am framantat iar pana am obtinut un aluat omogen, dens si relativ tare.



Daca vi se pare ca aluatul este prea lipicios, puteti sa mai adaugati putina faina.
Aluatul pentru covrigeii cu branza astfel preparat l-am impachetat in folie alimentara si l-am pus la frigider timp de o ora. Fiind un aluat cu unt, se lucreaza mult mai bine cu el daca este tinut la rece.Dupa ce a trecut aceasta ora, am scos aluatul din frigider si l-am asezat pe suprafata de lucru presarata cu faina. Cu ajutorul unui sucitor, am intins o foaie de aproximativ jumatate de centimetru grosime.
Am decupat apoi covrigeii, folosind forma speciala, si i-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Pentru tava antiaderenta nu am mai folosit hartie de copt.
Am uns covrigeii cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte, am presarat pe unii mac iar pe altii susan.



Am pus apoi covrigeii cu branza in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de 15-20 de minute.

Dupa ce am decupat covrigeii, am strans aluatul ramas in urma decuparii, l-am intins iar si am decupat alti covrigei. Se repeta pana se termina aluatul. Am copt covrigeii cu branza in trei transe. Prima transa a fost tava cu mac si pana sa apuc sa fac poza disparusera jumatate din covrigei :)
Covrigeii cu branza sunt foarte buni si calzi, si reci, ne-au ramas cativa si pentru a doua zi si au fost foarte buni. Ii puteti servi ca gustare sau aperitiv.
Va recomand si reteta de grisine de casa :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

4 comentarii

  1. Oare as putea sa folosesc pentru doua portii 200g de unt Napolact de 15%?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista unt de 15%. Pentru 2 portii ai nevoie de 300 gr unt de 65%.

      Ștergere
  2. Ce bine arata covrigeii cu branza! De unde as putea cumpara forma pentru covrigei?

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...