DRESSING DE IAURT PENTRU SALATE

septembrie 27, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, pana acum i-am fost fidela sosului meu de maioneza light pe care l-am folosit la aproape toate salatele. Cand nu aveam timp sa-l prepar, optam pentru maioneza din comert. Desi imi place foarte mult maioneza de casa, nu o folosesc pentru ca se prepara cu galbenusuri crude si mult prea mult ulei. Fiecare cu fixurile lui :).
Sosul de maioneza light avea si el dezavantajul ca, pentru a-l prepara, aveam nevoie si de cartof fiert si, exceptand cazul in care preparam o salata cu cartofi, acest lucru presupunea timp si munca in plus.
Dar iata ca am descoperit dressingul de iaurt pe care il voi folosi de acum incolo la toate salatele. Este super usor de preparat si nici macar nu aveti nevoie de instrumente speciale. Va descurcati foarte bine cu o farfurie adanca si o furculita.



Dressingul de iaurt pentru salate se prepara cu iaurt, galbenus de ou fiert tare, mustar, ulei si suc de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Galbenusul, mustarul si uleiul ii ofera un gust minunat, ca de maioneza.
In ceea ce priveste iaurtul, puteti folosi orice iaurt doriti. Fara fructe, desigur! :) Diferenta va fi la consistenta: daca iaurtul este mai gras, dressingul va fi mai dens si mai cremos.
Dressingul de iaurt pentru salate a devenit preferatul meu si vi-l recomand cu drag. L-am folosit pana acum la salata de telina cu morcov, mar si dressing de iaurt si la salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt. Vor urma insa multe alte retete delicioase :)
Din ingredientele de mai jos veti obtine in jur de 200 gr de dressing de iaurt pentru salate. Respectati proportiile si preparati cantitatea dorita.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta dressing de iaurt pentru salate:

- 140 gr iaurt simplu
- 1 galbenus de ou fiert tare
- 1 lingurita de mustar
- 2 linguri de ulei
- 1-3 linguri suc de lamaie (dupa gust)
- sare si piper dupa gust.


Mod de preparare reteta dressing de iaurt pentru salate:


Dressingul de iaurt pentru salate este foarte usor de preparat.
Am pus galbenusul fiert tare intr-o farfurie adanca si l-am zdrobit cu furculita. Am adaugat apoi mustarul si am amestecat.
Am turnat uleiul treptat, ca la maioneza, si am amestecat in acelasi timp pentru a-l incorpora.
Am adaugat apoi sucul de lamaie si am amestecat.

Am adaugat iaurtul si am amestecat pentru omogenizare.
La sfarsit am asezonat cu sare si piper.
Dressingul de iaurt pentru salate este gata si il puteti folosi. 
Dupa cum vedeti este foarte usor de preparat si va asigur ca este si foarte gustos. Nu aveti nici un motiv sa nu-l folositi la salata preferata! :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...