BRIOSE APERITIV CU SUNCA SI CASCAVAL - RETETA VIDEO
iulie 06, 2018ENGLISH RECIPE HERE
Acest articol contine linkuri de afiliere
Dragii mei, aceste briose aperitiv cu sunca si cascaval sunt super delicioase si trebuie neaparat sa le-ncercati! In plus, briosele cu sunca si cascaval sunt si foarte usor de preparat, cu doar cateva ingrediente care pot fi si resturi de prin frigider. Cu totii avem in drigider o bucatica de cascaval, de branza sau de sunca pe care nu o mai vrea nimeni. Le putem folosi pentru a prepara delicioase briose :).
Ingredientele pe care le-am folosit pentru a prepara aceste briose cu sunca si cascaval pot fi modificate dupa gust, respectand proportiile.
Spre exemplu, puteti inlocui sunca cu carnati afumati sau resturi de friptura, puteti folosi branza in loc de cascaval iar in loc de masline puteti folosi ardei kapia.
Briosele aperitiv cu sunca si cascaval sunt excelente calde sau reci, la micul dejun, servite ca aperitiv sau ca gustare. Sunt o alegere grozava si pentru pachetelul celor mici.
Puteti servi aceste delicioase briose alaturi de tzatiki, de un iaurt grecesc sau alaturi de salata preferata.
Inainte de a trece la reteta propriu-zisa, va dau un sfat: cupele din hartie pentru briose sunt tare dragalase, sar raman lipite de briosa. Eu am renuntat la ele in cele din urma si pun aluatul direct in tava de briose unsa cu putin ulei. Nu se lipesc absolut deloc.
Noua ne-au placut foarte mult briosele aperitiv cu sunca si cascaval si vi le recomand cu drag!
Va mai recomand:
Ultima reteta video
Tort cu crema de caramel si glazura de cacao
Ingredientele de mai jos sunt pentru 12 briose. Cam putine pentru noi :)
- 300 gr faina
- 150 gr sunca
- 150 gr cascaval
- 125 gr iaurt
- 125 ml lapte
- 1 ou
- 30 ml ulei
- 3 fire ceapa verde
- 70 gr masline fara samburi
- 10 gr praf de copt
- sare si piper dupa gust
Mai intai am amestecat intr-un bol faina, putina sare si praful de copt. Nu este necesar sa punem prea multa sare pentru ca sunca si cascavalul sunt sarate.
Am pus oul intr-un bol si am mixat cat sa se formeze putina spuma.
Am adaugat laptele, iaurtul si uleiul si am mixat dupa fiecare pentru omogenizare.
Am adauga apoi faina si am amestecat cu o lingura de lemn.
Am adaugat apoi cascavalul dat pe razatoare, ceapa verde taiata fin, sunca taiata cubulete, maslinele tocate marunt si putin piper. Am amestecat bine.
Aluatul astfel preparat l-am pus cu o lingura in tava pentru briose. Dupa cum va spuneam, cupele de hartie pentru briose sunt aspectuoase dar se lipesc si va recomand sa puneti aluatul direct in tava usor unsa cu ulei.
Am pus apoi briosele in cuptorul preincalzit (190ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand prind o culoare frumoasa.
Lasati briosele sa se raceasca apoi le puteti servi cu mare pofta.
Aceste briose cu sunca si cascaval merg foarte bine cu un iaurt grecesc.
Spor la gatit si pofta buna!
Ingredientele pe care le-am folosit pentru a prepara aceste briose cu sunca si cascaval pot fi modificate dupa gust, respectand proportiile.
Spre exemplu, puteti inlocui sunca cu carnati afumati sau resturi de friptura, puteti folosi branza in loc de cascaval iar in loc de masline puteti folosi ardei kapia.
Briosele aperitiv cu sunca si cascaval sunt excelente calde sau reci, la micul dejun, servite ca aperitiv sau ca gustare. Sunt o alegere grozava si pentru pachetelul celor mici.
Puteti servi aceste delicioase briose alaturi de tzatiki, de un iaurt grecesc sau alaturi de salata preferata.
Inainte de a trece la reteta propriu-zisa, va dau un sfat: cupele din hartie pentru briose sunt tare dragalase, sar raman lipite de briosa. Eu am renuntat la ele in cele din urma si pun aluatul direct in tava de briose unsa cu putin ulei. Nu se lipesc absolut deloc.
Noua ne-au placut foarte mult briosele aperitiv cu sunca si cascaval si vi le recomand cu drag!
Va mai recomand:
Ultima reteta video
Tort cu crema de caramel si glazura de cacao
Ingredientele de mai jos sunt pentru 12 briose. Cam putine pentru noi :)
Briose aperitiv cu sunca si cascaval |
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta briose aperitiv cu sunca si cascaval
- 300 gr faina
- 150 gr sunca
- 150 gr cascaval
- 125 gr iaurt
- 125 ml lapte
- 1 ou
- 30 ml ulei
- 3 fire ceapa verde
- 70 gr masline fara samburi
- 10 gr praf de copt
- sare si piper dupa gust
Instrumente utile:
Mixer de mana TEFAL Prep'Mix HT450B38, 450W, 5 trepte viteza, functie Turbo, set 2 teluri, 2 carlige, alb&gri
Mod de preparare reteta briose aperitiv cu sunca si cascaval
Mai intai am amestecat intr-un bol faina, putina sare si praful de copt. Nu este necesar sa punem prea multa sare pentru ca sunca si cascavalul sunt sarate.
Am pus oul intr-un bol si am mixat cat sa se formeze putina spuma.
Am adaugat laptele, iaurtul si uleiul si am mixat dupa fiecare pentru omogenizare.
Am adauga apoi faina si am amestecat cu o lingura de lemn.
Am adaugat apoi cascavalul dat pe razatoare, ceapa verde taiata fin, sunca taiata cubulete, maslinele tocate marunt si putin piper. Am amestecat bine.
Aluatul astfel preparat l-am pus cu o lingura in tava pentru briose. Dupa cum va spuneam, cupele de hartie pentru briose sunt aspectuoase dar se lipesc si va recomand sa puneti aluatul direct in tava usor unsa cu ulei.
Am pus apoi briosele in cuptorul preincalzit (190ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand prind o culoare frumoasa.
Lasati briosele sa se raceasca apoi le puteti servi cu mare pofta.
Aceste briose cu sunca si cascaval merg foarte bine cu un iaurt grecesc.
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii