BRIOSE APERITIV CU BRANZA SI DOVLECEI

martie 19, 2020


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, aceste briose aperitiv cu branza si dovlecei subt absolut delicioase, usor de preparat si sunt o ocazie excelenta de a introduce dovleceii in meniul celor mici fara scandal :). Ai mei fac intotdeauna mofturi cand vine vorba de dovlecei, dar aceste briose le-au placut foarte mult, chiar mai mult decat chiftelele cu dovlecei.
Briosele cu branza si dovlecei sunt deosebit de gustoase si aromate si le puteti servi calde sau reci la micul dejun, ca gustare sau ca aperitiv. Sunt foarte bune si pentru pachetelul celor mici.



Pentru a prepara aceste delicioase briose aveti nevoie de doar cateva ingrediente ieftine si la-ndemana. Dovleceii sunt ingredientul principal (puteti folosi si zucchini) iar dovleceii merg foarte bine cu branza telemea sau feta. Puteti folosi si cascaval sau resturi de branza de prin frigider. Puteti sa mai adaugati sunca, resturi de friptura, porumb, masline sau ce altceva va este pe plac. De cate ori trebuie sa faceti curatenie prin frigider puteti prepara niste briose cu ce gasiti pe acolo :).
Pentru mine, ceapa verde si mararul sunt iarasi ingrediente importante pentru ca ofera un plus de gust brioselor dar, daca nu aveti, puteti folosi ceapa uscata tocata cat mai fin.
Aceste briose sunt si foarte usor de preparat: trebuie doar sa amestecam toate ingredientele. O etapa importanta a acestei retete este ca dupa ce dam dovleceii pe razatoare sa ii presaram cu sare, sa ii lasam sa se odihneaasca vreo 30 de minute apoi sa ii stoarcem bine. In acest fel nu vor lasa toata apa in briose.
Noua ne-au placut foarte mult aceste briose cu branza si dovlecei si vi le recomand cu drag!


Va mai recomand





Ingrediente necesare pentru a prepara reteta briose aperitiv cu branza si dovlecei (12 bucati)


- 500-600 gr dovlecei sau zucchini
- 1 ardei kapia
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura marar
- 200 gr branza telemea sau feta
- 2 oua
- 120 gr iaurt
- 300 gr faina
- 45 ml ulei
- sare si piper
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat

Utile:
Mixer de mana Bosch MFQ36440, 450 W, 5 viteze + Turbo, Pasator, Vas gradat, Alb/Gri


Mod de preparare reteta briose aperitiv cu branza si dovlecei


Am spalat dovleceii si i-am dat pe razatoare. I-am pus intr-o strecuratoare si am presarat deasupra putina sare. Am lasat dovleceii sa stea aproximativ 30 de minute.
Intre timp am tocat ceapa verde marunt si am pus-o intr-o tigaie cu 45 ml ulei. Am adaugat ardeiul kapia taiat fasii micute si am pus tigaia pe aragaz. Am tinut la foc potrivit, amestecand ocazional, pana cand s-au fragezit. Am lasat sa se raceasca complet.


Am amestecat intr-un bol faina, praful de copt si bicarbonatul. Am pus deoparte.
Dupa 30 de minute am stors bine dovleceii. Am aruncat apa lasata.
Vedeti in clipul de mai jos cum se storc dovleceii


Am spart ouale intr-un bol si am mixat pana s-a format spuma. Am adaugat iaurtul si am mixat pentru omogenizare.
Am adaugat ceapa calita cu ardei, dovleceii storsi si mararul tocat, am asezonat cu sare si piper si am amestecat bine.



Am adaugat apoi faina (amestecata cu praf de copt si bicarbonat).
Dupa ce am incorporat faina am adaugat si branza telemea (sau feta) data pe razatoare sau faramitata.
Aluatul astfel preparat l-am impartit in 12 cupe pentru briose. Puteti folosi cupe de briose de hartie sau de silicon sau puneti aluatul direct in tava de briose unsa cu putin ulei.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (190º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 20 de minute (sau pana prind culoare).


Lasati briosele cu branza si dovlecei sa se racoreasca apoi le puteti servi. Sunt minunate alaturi de un iaurt grecesc!


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...