TORT BRIGADEIRO

aprilie 22, 2018


Voua va plac bomboanele Brigadeiro? Acele bombonele usor lipicioase, invelite in bombonele de ciocolata, cu aroma de caramel si ciocolata. Mie imi plac tare mult, atat de mult incat m-am gandit sa prepar si un tort pe aceasta tema. Cum a iesit? WOW! Mega delicios! :)
Tortul Brigadeiro este un tort de ciocolata cu aroma de caramel, absolut minunat si foarte usor de preparat, cu doar cateva ingrediente.
Blatul este din pandispan cu cacao, crema este preparata din lapte condensat cu cacao si ciocolata apoi combinata cu frisca batuta, iar ca decor: bombonele de ciocolata. Avem de preparat o singura crema pe care o folosim si pentru umplutura tortului Brigadeiro, si pentru ornare.



Nu trebuie sa va faceti griji ca nu veti gasi lapte condensat sau ca e prea scump. Il puteti prepara si acasa, cu doar 2 ingrediente: lapte si zahar. Trebuie sa aveti insa rabdare :). Pentru a pentru tortul Brigadeiro trebuie sa preparam o cantitate destul de mare de lapte condensat si trebuie lasat sa fiarba cam o ora.
Tortul Brigadeiro a devenit tortul meu preferat si l-am preparat deja de 2 ori pana acum. Este mult, pentru ca fac destul de rar tort :). Vi-l recomand cu drag!


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta Tort Brigadeiro (20 cm diametru)


Pentru blatul de pandispan cu cacao aveti nevoie de:

- 6 oua (300gr, cantarite fara coaja)
- 150 gr zahar tos
- 110 gr faina
- 40 gr cacao
- un praf de sare
- esenta de vanilie

Pentru crema tortului Brigadeiro aveti nevoie de:

- 400gr lapte condensat indulcit
- 400 ml frisca
- 50 gr cacao
- 90 gr ciocolata neagra

Pentru siropul tortului Brigadeiro aveti nevoie de:

- 250 ml apa
- 50 gr zahar
- 1 lingura de cacao

Mai aveti nevoie de bombonele de ciocolata pentru decor.







Mod de preparare reteta tort Brigadeiro


Prepararea blatului de pandispan cu cacao

Blatul de tort din pandispan se prepara foarte repede si usor. Prin urmare, incepem prin a preincalzi cuptorul la 170 °C. Tot acum pregatim si tava. Eu prefer sa pun hartie de copt doar pe fundul tavii iar peretii laterali ii ung cu unt.
Am amestecat apoi faina cu cacao, ca sa le am pregatite.
Am separat galbenusurile de albusuri.
Am pus albusurile intr-un bol incapator si am adaugat un praf de sare. Am mixat albusurile la viteza mare pana am obtinut o spuma ferma. Am adaugat apoi zaharul, treptat, in 3 etape.
Am continuat sa mixez la viteza mare pana s-a dizolvat tot zaharul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa.
Ca sa verificam daca s-a dizolvat tot zaharul, luam putina spuma intre degete si vedem daca se mai simte.








Am adaugat apoi esenta de vanilie si galbenusurile, unul cate unul si am mixat scurt dupa fiecare pentru incorporare.
Am adaugat apoi faina amestecata cu cacao si am incorporat-o usor cu o spatula prin miscari de jos in sus. In aceasta etapa nu trebuie folosit mixerul.




Aluatul astfel preparat l-am turnat in tava pregatita din timp. Am nivelat aluatul cu o spatula.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (170 °C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 25-30 de minute.
Ca sa verificati daca blatul este bine copt il intepati in mijloc cu o scobitoare. Daca blatul este bine copt, scobitoarea ar trebui sa iasa curata. Daca scobitoarea iese umeda, blatul mai trebuie tinut cateva minute la cuptor.
Blatul tortului Brigadeiro se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.

Prepararea cremei pentru tortul Brigadeiro

Am pus intr-o craticioara laptele condensat si ciocolata rupta bucatele. Am tinut pe aragaz, la foc mic, pana s-a topit ciocolata. Am adaugat apoi cacaoa si am pus craticioara inapoi la foc mic. Am lasat sa fiarba aproximativ 10 minute, amestecand continuu ca sa nu se prinda.
Am lasat crema sa se raceasca complet.
Am pus intr-un bol frisca lichida si am mixat pana a devenit pufoasa. Am adaugat apoi crema de lapte condensat si am mixat pana am obtinut o compozitie omogena. Crema astfel preparata am pus-o la frigider pentru 30 de minute - 1 ora.

Prepararea siropului pentru tortul Brigadeiro

Am pus intr-un ibric apa, cacao si zahar. Am pus ibricul pe aragaz, la foc mic, si am tinut pana s-a topit zaharul. Am lasat siropul sa se raceasca complet.

Asamblarea tortului Brigadeiro

Mai intai am impartit crema in 3 parti: 2 parti pentru umplutura si a treia pentru ornare.
Am taiat blatul in 3 felii.
Am asezat o felie de blat pe un platou, am stropit-o cu sirop si am intins uniform primul strat de crema.
Am asezat a doua felie de blat, am stropit-o cu sirop si am intins al doilea strat de crema.
Am asezat si a treia felie de blat si am stropit-o cu sirop.
Am imbracat tortul cu crema ramasa si l-am decorat cu bombonele de ciocolata.
Tortul Brigadeiro trebuie tinut la frigider cateva ore inainte de servire.
Trebuie neaparat sa testati acest tort! Este minunat!
Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...