CUPCAKES CU CIOCOLATA (RETETA VIDEO)

octombrie 17, 2018


ENGLISH RECIPE HERE

Cupcakes cu ciocolata, cu muuuuulta crema de ciocolata, iata o reteta pe care iubitorii de ciocolata trebuie neaparat sa o testeze! Aceste cupcakes cu ciocolata sunt niste mini prajiturele usoare, pufoase, cu blatul usor umed, ornate cu crema de ciocolata ganache si bombonele de ciocolata. Pentru ca ne place foarte mult ciocolata :).
Aceste cupcakes cu ciocolata au devenit una dintre retetele mele preferate cu ciocolata. Sunt foarte usor de preparat, sunt super delicioase, dragalase si au muuuulta crema de ciocolata. Eu am folosit ganache de ciocolata pentru ca mi se pare cea mai buna crema de ciocolata dar si cea mai usor de preparat, dar puteti folosi si crema de ciocolata pentru torturi si prajituri sau, daca doriti sa combinati aromele, puteti folosi o crema de vanilie sau una de caramel sau pur si simplu frisca batuta. Puteti ajusta reteta dupa gust.



Pentru a prepara aceste cupcakes cu ciocolata trebuie doar sa mixati toate ingredientele. Este foarte usor si puteti folosi un mixer sau un tel, dupa preferinta.
Trebuie sa respectati insa o regula foarte importanta: formele pentru cupcakes trebuie umplute doar pana la jumatate! Cupcakes cresc foarte mult in cuptor si daca umpleti formele mai mult de jumatate, aluatul va da pe dinafara.
Din ingredientele de mai jos au iesit 14 cupcakes. Tava este doar pentru 12, asa ca am copt prajiturelele in 2 transe (1 tava cu 12 cupcakes si 1 tava cu 2 cupcakes). Nu redistribuiti aluatul ramas, coaceti in 2 transe! Stiu ca este mai multa bataie de cap, dar rezultatul merita cu prisosinta.
Si mai aveti de trecut un hop: dupa ce coaceti aceste prajiturele delicioase trebuie sa le lasati sa se raceasca complet inainte de a le orna cu crema de ciocolata. Tare greu! :) Nu este insa o idee buna sa punem crema de ciocolata peste prajiturelele fierbinti, asa ca mai bine asteptam. Ca sa ne astamparam pofta, noi am taiat varfurile de la cupcakes. Ca sa se aseze mai bine crema ;).
Aceste delicioase cupcakes cu ciocolata sunt minunate si pentru petreceri dar si ca desert rapid de weekend si sunt pe placul tuturor. Puteti folosi chiar mai multe feluri de crema si sigur veti multumi pe toata lumea!

Daca va place ciocolata, va mai recomand:
- Negresa
- Tort de biscuiti cu ciocolata
- Prajitura desteapta cu ciocolata
- Trufe de ciocolata
- Tort Kinder Pingui
Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta cupcakes cu ciocolata (pentru 14 bucati):


- 95 gr faina
- 42 gr cacao
- 200 gr zahar tos
- 80 ml ulei
- 2 oua
- 120 ml lapte batut
- 3/4 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- o lingura esenta de vanilie sau rom



Pentru ornat: 1 portie ganache de ciocolata

Optional: bombonele de ciocolata


Mod de preparare reteta cupcakes cu ciocolata


RETETA VIDEO (CC - SUBTITRARE IN LIMBA ROMANA)


Am preincalzit cuptorul la 180°C.
Tot acum am asezat cupele de hartie in tavile pentru briose: O tava cu 12 bucati si inca o tava cu 2.
Am pus faina intr-un bol, am adaugat cacaoa, un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul. Am amestecat bine.
Intr-un alt bol am pus zaharul tos si cele 2 oua. Am mixat pana s-a format spuma. Am adaugat esenta de vanilie (sau rom) si uleiul si am mixat.
Am adaugat apoi am 2/3 din ingredientele uscate si am mixat pentru omogenizare.
Am aduagat laptele batut si am mixat.



Am adaugat apoi restul ingredientelor uscate si am mixat,
Folosind o lingura de inghetata am asezat apoi aluatul in cupele de hartie, avand grija sa le umplu doar pana la jumatate. Ca sa va faceti o idee, am pus cate o lingura de inghetata cu aluat in fiecare cupa.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (180°C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 17-20 minute (sau pana cand prajiturelele trec testul cu scobitoarea).
Am scos apoi prajiturelele din cuptor, le-am scos si din tava si le-am lasat sa se raceasca complet.
Dupa ce s-au racit complet, le-am ornat cu ganache de ciocolata si am presarat deasupra bombonele de ciocolata.
Noua ne-au placut foarte mult aceste cupcakes cu ciocolata si vi le recomand cu drag.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

1 comentarii

  1. Va recomand si tortul de ciocolata: https://www.absolutdelicios.ro/2019/06/tort-de-ciocolata-reteta-simpla-video.html

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...