SALATA DE FASOLE BOABE CU SUNCA SI OUA

februarie 16, 2019


ENGLISH RECIPE HERE

Nu stiam ce sa mai gatesc si nici timp nu prea aveam, asa ca m-am gandit sa fac o salata. O salata simpla, rapida si satioasa pe care sa o putem servi la cina ca fel principal.
Si cum sotul meu are intotdeauna idei bune cand vine vorba de astfel de salate, l-am lasat pe el sa aleaga ingredientele. Si uite asa am preparat eu o delicioasa salata de fasole boabe cu oua fierte si sunca :). Yummy!
Ca sa mearga treaba repede, am folosit fasole conservata pe care a trebuit doar sa o strecor si sa o clatesc cu apa rece.
Daca doriti sa folositi fasole uscata, intregul proces de gatire se lungeste semnificativ pentru ca fasolea uscata trebuie tinuta la muiat peste noapte apoi fiarta o ora, chiar si 2 ore.




In ceea ce priveste legumele pe care le puteti adauga, folositi ce va place, lista mea de ingrediente este doar orientativa. Eu am folosit ceapa, masline, castravete si ardei kapia dar merg foarte bine si alte legume: mazare, porumb, rosii cherry, ardei gras ori salata verde.
Nu uitati de patrunjelul proaspat care ofera salatei un plus de prospetime.
Dupa cum va spuneam, aceasta salata de fasole cu oua si sunca este foarte satioasa si o puteti servi ca fel principal. Merge foarte bine cu painea de casa fara framantare sau cu painea cu cartofi. Iar daca va este foarte foame, puteti pune alaturi si niste frigarui de pui.

Va mai recomand:
- salata de fasole boabe cu dovlecei
- salata cu pui si fasole
- salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi
- salata cu cartofi cu fasole verde si maioneza
- salata de fasole boabe cu peste afumat


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de fasole boabe cu oua si sunca


- 1 conserva fasole boabe (800 gr) sau 300-400 gr fasole uscata
- 200 gr sunca (preferabil afumata)
- 5-6 oua fierte
- 150 gr masline rondele
- 1 ardei kapia
- 1 ceapa rosie
- cam 3/4 castravete Fabio
- 1 legatura patrunjel
- sare dupa gust
- ulei si suc de lamaie sau otet dupa gust



Mod de preparare reteta salata de fasole boabe cu oua si sunca


Daca folositi fasole uscata:
Clatiti fasolea,o puneti intr-o oala incapatoare si turnati apa rece cat sa fie cam 2-3 degete peste fasole. Lasati sa stea peste noapte.
A doua zi strecurati fasolea, o clatiti cu apa rece si o puneti la fiert. Lasati sa fiarba aproximativ 15-20 de minute din momentul in care a dat in clocot, apoi schimbati apa si o puneti iar la fiert. Puteti sa mai adaugati un morcov si o frunza de dafin. Lasati sa fiarba pana cand se moaie boabele de fasole.
Dupa ce a fiert fasolea o strecurati si o lasati sa se raceasca complet.
Daca folositi fasole conservata:
Strecurati fasolea si o clatiti cu apa rece. Lasati sa se scurga.
Asamblare salata de fasole boabe cu oua si sunca
Am pus intr-un bol incapator fasolea, ceapa tocata, castravetele taiat feliute, maslinele, sunca taiata cubulete si ardeiul taiat fasii micute.


Asezonati cu sare, adaugati ulei si suc de lamaie sau otet dupa gust si amestecati bine.





Puneti salata in farfurii si garnisiti cu patrunjel proaspat si felii de ou fiert.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...