DE CE NU FUNCTIONEAZA DIETELE???

august 17, 2019


Buna intrebare, nu-i asa? De ce nu functioneaza?
Sa stiti ca mi s-a intamplat de multe ori sa aud de o super dieta testata de prietene, cu rezultate excelente, sa ma apuc de ea iar tezultatul? Multe frustrari si o foame greu de potolit :).
Dar de ce se intampla acest lucru? De ce la mine nu functioneaza dieta care a dat rezultate atat de bune la prietenele mele?
Raspunsurile le-am aflat in timp, pe pielea mea si m-am gandit sa vi le impartasesc. Sigur va vor fi de folos :)




1. In primul rand, este normal ca dieta care a functionat la prietena mea sa nu dea acelasi rezultate si la mine. Metabolismul nostru este diferit si automat si rezultatele vor fi diferite. De aceea este indicat sa mergem la un nutritionist pentru o dieta personalizata.
2. In al doilea rand, ciugulelile dintre mese conteaza mai mult decat credeti. Si asta pentru ca avem tendinta sa ciugulim ce nu avem voie: un biscuite, o bombonica, cativa covrigei sau saratele... Incercati sa le inlocuiti cu ardei gras si/sau morcovi ;). In scurt timp veto observa si rezultatele!


3. Miscarea este foarte importanta. La mine sa stiti ca nu functioneaza mersul la sala pentru ca dupa aceea mi se face o foame de nedescris. Functioneaza insa mersul pe jos, cat mai mult si cat mai des si preferabil prin parc. Merge si prin mall, dar dauneaza la portofel :).
4. Un alt motiv pentru care nu functioneaza dietele este ca renuntam prea repede. Da, si eu vreau ca a doua zi sa ma urc pe cantar si sa arate cu 3 kg mai putin, dar dietele nu functioneaza asa. Este nevoie de timp si rabdare.



5. Dat fiind faptul ca este nevoie de timp si rabdare incepeti dieta intr-o perioada mai putin stresanta. Va fi mai usor :).
6. Un alt motiv pentru care dieta nu functioneaza ar fi acela ca aveti niste dereglari hormonale. Daca ati testat deja mai multe diete si nu au functionat, este cazul sa consultati un medic si sa va faceti niste analize.
7. Si nu uitati: nu exista diete minune! Cea mai buna dieta este un stil de viata sanatos :)

Acum va dau si cateva retete potrivite pentru dieta:

                                                                             Salata cu naut
Este o salata foarte gustoasa, satioasa si usor de preparat. Se poate folosi naut conservat sau naut uscat si fiert. Cu naut conservat merge mai repede :)


                                                                           Salata Tzatiki
Este o salata cu iaurt foarte gustoasa si racoroasa care se prepara foarte usor. Merge foarte bine cu friptura la gratar.



                                                                             Salata cu ton
Salata cu ton este preferata mea! Super delicioasa si usor de preparat, v-o recomand!

                                                                         Salata Tabbouleh
Aceasta salata este foarte gustoasa, aromata si plina de vitamine. Este foarte potrivita pentru diete.

Sper ca v-a fost de folos acest articol. Astept sa-mi spuneti in comentarii cum stati cu dieta.

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...