PANCAKES CU PIERSICI

august 15, 2019


ENGLISH RECIPE HERE

La clatite, inainte! Aceasta este deviza familiei mele :). Nu conteaza daca este vorba de clatite clasice cu umplutura de gem sau ciocolata, pancakes sau tort de clatite... Clatite sa fie, preferabil in portie dubla.
De data aceasta am pregatit pancakes cu persici si scortisoara, usoare, pufoase si super delicioase. Ce sa va zic, a fost tare greu sa le fac poze cu ai mei dand tarcoale prin bucatarie.
Aceste pancakes cu piersici sunt si super usor de preparat cu doar cateva ingrediente pe care sigur le aveti in bucatarie.
Tot ce aveti de facut este sa amestecati toate ingredientele, sa adaugati piersicile taiate bucatele si sa prajiti clatitele.



Pentru a obtine pancakes usoare si super pufoase, exista si cateva trucuri.
1. Folositi lapte batut, nu lapte dulce. Laptele batut contribuie si la gust dar si la textura.
2. Nu mixati prea mult aluatul, lasati-l cu cocoloase. Daca mixati prea mult clatitele vor iesi mai tari.
3. Lasati aluatul sa se odihneasca aproximativ 20 de minute inainte de a praji clatitele
4. Daca faceti pancakes cu fructe, adaugati neaparat scortisoara. Merge de minune :)
5. Puteti ajusta aluatul adaugand ceva mai multa faina (daca este prea fluid) sau ceva mai mult lapte batut (daca vi se pare prea gros).
6. Prajiti clatitele pana cand la suprafata se formeaza bule de aer apoi intoarceti pe partea cealalta.
Puteti servi aceste minunate pancakes cu piersici la micul dejun sau ca desert. Le puteti servi pudrate cu zahar, cu miere, cu sos de ciocolata sau cu siropul preferat.
Noua ne-au placut foarte mult aceste pancakes cu piersici si vi le recomand cu drag.
Cate clatite ies din ingredientele de mai jos? Nu am apucat sa le numar. Oricum, prea putine pentru noi :). Cred ca ies in jur de 20 de clatite dar depinde cat de mari le faceti.
Va mai recomand:
- Pancakes cu sunca si cascaval
- Pancakes cu banane
- Briose cu banane si fulgi de ovaz
- Galuste cu prune
- Prajitura cu piersici si frisca


Ingrediente necesare pentru a prepara pancakes cu piersici


- 100 ml ulei (sau unt topit)
- 400 gr faina
- 150 gr zahar
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 2/3 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3 oua
- 700 ml lapte batut
- esenta de vanilie
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 2-3 piersici
- zahar pudra pentru finisat



Mod de preparare pancakes cu piersici


Amestecati faina cu praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara. Puneti deoparte.
Puneti ouale si zaharul intr-un bol si mixati pana se formeaza spuma.
Adaugati apoi uleiul (sau untul topit), laptele batut si esenta de vanilie si mixati pentru omogenizare.
Adaugati faina si mixati doar cat sa o incorporati (sa nu se mai vada faina prin aluat). Nu exagerati cu mixatul, aluatul trebuie sa ramana cu cocoloase. Nu se vor simti in clatite :)
Lasati aluatul pentru pancakes sa se odihneasca timp de 20-30 de minute.
Dupa ce a trecut acest timp de odihna adaugati in aluat piersicile taiate bucatele. Amestecati.


Ungeti o tigaie antiaderenta cu putin ulei si o puneti pe foc sa se incinga.
Folositi o masura sau un polonic pentru a pune aluatul in tigaie. Eu am folosit o masura de 60ml. Clatitele trebuie sa fie destul de micute ca sa fie mai usor de manevrat.




Tineti clatitele pe foc pana cand se formeaza bule de aer la suprafata iar marginile au inceput sa se usuce. Intoarceti clatitele cu o spatula, le mai tineti se pe partea cealalta cat sa prinda culoare apoi le mutati pe o farfurie.


Continuati pana terminati aluatul.
Serviti aceste delicioase pancakes cu piersici pudrate cu zahar sau cu siropul preferat.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...