TORT CU MERE SI CREMA DE ZAHAR ARS - RETETA VIDEO

martie 01, 2020


ENGLISH RECIPE HERE

Tortul cu mere si crema de zahar ars este un tort minunat, usor de preparat, perfect pentru orice ocazie! Este o versiune imbunatatita a prajiturii rasturnate cu mere, una dintre preferatele noastre.
Tortul cu mere si crema de zahar ars este o combinatie exceptionala de pandispan pufos cu cacao, crema de zahar ars si mere, insiropat cu siropul de la crema de zahar ars.
Este un tort in straturi care, pe langa faptul ca este absolut delicios, are un aspect deosebit. Dupa preparare rasturnam tortul iar primul strat va fi pandispanul, la mijloc vor fi merele iar deasupra va fi crema de zahar ars. Dupa ce rasturnati tortul cu mere si crema de zahar ars este indicat sa il tineti la frigider cateva ore pentru a lasa blatul sa absoarba sirop.



Pentru a prepara aceasta minunata prajitura de casa aveti nevoie de doar cateva ingrediente ieftine si la-ndemana.
Incepeti cu un strat de caramel (zahar topit) cu care tapetati cratita. Se lasa sa se raceasca si intre timp se pregatesc merele: se curata de coaja, se taie cubulete si se calesc usor cu putin zahar.
Merele calite se aseaza in cratita, peste stratul de caramel, iar desupra se toarna amestecul pentru crema. In poza merele se vad la mijloc pentru ca plutesc :)
Se pune tava la cuptor cam 30 de minute si intre timp se prepara pandispanul. Se scoate cratita din cuptor, se toarna deasupra compozitia de pandispan si se pune iar la cuptor pana este gata pandispanul.


O etapa esentiala pentru reusita acestui tort cu crema de zahar ars este racirea lui. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi se tine la frigider peste noapte. Teoretic ajung 4-5 ore pentru racirea tortului, dar va recomad sa-l tineti la frigider peste noapte ca sa nu aveti surprize neplacute.
Noua ne-a placut foarte mult acest tort cu mere si crema de zahar ars. Este super delicios si usor de preparat si vi-l recomand cu drag.


Va mai recomand:
Tort Diplomat
Tort de ciocolata - reteta simpla
Placinta cu mere
Prajitura cu visine
Prajitura cu piersici si frisca



Ingrediente necesare pentru a prepara Tortul cu mere si crema de zahar ars (pentru o cratita de 24 cm)


Pentru caramel (sirop)
- 200 gr zahar

Pentru stratul de mere
- 6-8 mere potrivite
- 50 gr zahar
- 1 lingurita scortisoara (optional)

Pentru crema
- 8 oua
- 1 L lapte
- 200 gr zahar
- 20 gr (2 pliculete) zahar vanilat

Pentru pandispan
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 70 gr faina
- 30 gr cacao
- un praf de sare
- esenta de vanilie

Utile
Cuptor Electric Star-Light CER-4818, 1800 W, 230 °C, 48 l, Convectie, Rotisor, Timer, Grill, Negru

Mod de preparare Tort cu mere si crema de zahar ars


Mai intai am caramelizat zaharul.
Am pus zaharul intr-o cratita de 24 cm diametru. Trebuie sa fie o cratita suficient de adanca pentru ca in aceeasi cratita vom prapara tortul.
Am pus cratita pe aragaz, la foc potrivit. Am tinut pe foc, amestecand din cand in cand pana s-a topit zaharul. Am luat cratita de pe foc. Am inclinat cratita pe o parte si pe alta astfel incat interiorul sa fie tapetat uniform cu zahar topit. Am lasat sa se raceasca complet.

Am pregatit apoi merele: le-am curatat, le-am taiat cubulete si le-am pus la calit intr-o tigaie cu 50 gr de zahar. Am tinut pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand s-au muiat putin. Am oprit apoi focul, am presarat deasupra scortisoara si am amestecat. Am lasat merele sa se raceasca complet.
Intre timp am pregatit crema pentru tortul cu mere si crema de zahar ars
Am pus intr-un bol incapator ouale, zaharul si zaharul vanilat si am mixat timp de cateva minute. Am adaugat apoi laptele si am mixat pentru omogenizare

Cum se asambleaza tortul cu mere si crema de zahar arsAm asezat merele in cratita, peste stratul de caramel. Deasupra am turnat crema. Am pus apoi cratita in cuptorul preincalzit (180C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 30 de minute.
Intre timp am pregatit pandispanul cu cacao
Am separat albusurile de galbenusuri. Am pus albusurile intr-un bol incapator. Am presarat un praf de sare si am mixat la viteza mare pana am obtinut o spuma ferma.
Am adaugat apoi zaharul in 2-3 etape si am continuat sa mixez pana s-a dizolvat tot zaharul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa.
Am adaugat apoi esenta de vanilie si galbenusurile si am mixat pentru omogenizare.
Am adaugat faina, treptat, si am amestecat cu o lingura de lemn. Am adaugat apoi si cacaoa.



Am scos tortul din cuptor.
Am turnat deasupra, peste crema, compozitia de pandispan.
Am pus tortul inapoi in cuptor la 180 C pentru alte 30 de minute.
Dupa ce am scos tortul din cuptor l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei apoi l-am pus la frigider.

Cat se tine la frigider tortul cu mere si crema de zahar ars?Tortul trebuie tinut la frigider minim 4 ore, dar va recomand sa-l tineti peste noapte. In acest fel se raceste foarte bine, crema se intareste si evitati surprizele neplacute.
Dupa ce am scos trotul din frigider am asezat un platou deasupra si l-am rasturnat.
Va recomand sa puneti tortul inapoi in frigider pentru cel putin o ora ca sa se insiropeze blatul. Daca nu aveti rabdare este foarte bun si neisiropat. Noi l-am testat imediat :)


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...