BRIOSE CU BUCATELE DE CIOCOLATA

august 05, 2020




Acest articol contine linkuri de afiliere

Foarte fragede, cu o textura usor umeda, pline cu bucatale de ciocolata, cu aroma de vanilie si scortisoara, aceste briose cu bucatele de ciocolata sunt absolut minuate! Sunt excelente pentru micul dejun, pentru pachetelul celor mici sau ca desert. In plus, aceste briose de casa sunt si foarte usor de preparat, cu ingrediente ieftine si la-ndemana. Stiu, lista ingredientelor este destul de lunga, dar sunt alimente pe care le avem tot timpul in casa.



Ingrediente la temperatura camerei
Si, daca tot suntem la capitolul ingrediente, este bine de stiut ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Aceasta este o regula valabila pentru orice prajitura de casa, pentru checuri sau pandispan. Este vorba in special de ingrediente precum unt, oua, lapte sau iaurt pe care trebuie sa le scoatem din frigider cu 30 de minute inainte de a ne apuca de traba. Desigur, exista si retete care necesita unt rece (cum ar fi aluatul pentru tarta) si, in acest caz, untul se foloseste imediat ce a fost scos din frigider. Pentru prajiturile pufoase, cum sunt si aceste briose cu ciocolata, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Cand toate ingredientele sunt la temperatura camerei, se formeaza o emulsie care incorporeaza aer. Apoi, in timpul coacerii, acest aer este eliberat iar prajiturile vor fi moi si pufoase.


Nu exagerati cu mixatul
De asemenea, este foarte important sa nu mixati prea mult aluatul. Dupa ce ati adaugati faina, trebuie sa mixati doar ca sa fie incorporata. Nu este o problema daca raman cocoloase prin aluat, este normal sa fia asa. Daca mixati prea mult, briosele vor fi mai tari

Cum obtinem briose inalte, bine crescute
In primul rand, trebuie sa folosim si praf de copt si bicarbonat de sodiu. Aluatul pentru aceste briose cu ciocolata este destul de dens si are nevoie de suficient agent de crestere.
De asemenea, trebuie sa aveti grija sa umpleti cupele de briose pana la margine.
Temperatura de coacere este si ea foarte importanta. Pentru a creste frumos, briosele se coc mai intai la o temperatura inalta timp de vreo 5 minute, apoi se reduce temperatura si se continua coacerea.

Acestea fiind spune, eu zic sa ne apucam de preprat niste briose cu ciocolata si scrotisoara.


Va mai recomand:

Ingrediente

- 375g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 80g unt topit
- 80ml ulei
- 200g zahar
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 80g iaurt simplu, la temperatura camerei
- 240ml lapte, la temperatura camerei
- esenta de vanilie
- 270g ciocolata taiata bucatele

Optional: 2-3 linguri ciocolata taiata bucatele pentu decor

Instrumente utile:
Mixer de mana TEFAL Prep'Mix HT450B38, 450W, 5 trepte viteza, functie Turbo, set 2 teluri, 2 carlige, alb&gri

Mod de preparare briose cu bucatele de ciocolata



Mai intai am tocat ciocolata grosier. Am pus-o deoparte.
Am amestecat intr-un bol faina cu un praf de sare, praf de copt, bicarbonat si scortisoara macinata. Am pus deoparte.
Am pus ouale intr-un bol. Am adaugat zaharul si am mixat pana s-a format spuma.
Am adaugat apoi untul topit, uleiul, iaurtul si laptele si am mixat dupa fiecare pentru incorporare. Am adaugat poi faina, treptat, mixand pentru incorporare. Am uitat esenta de vanilie, asa ca am adaugat-o mai spre sfarsit 😊. La sfarsit am daugat si ciocolata taiata bucatele.



Cum si la ce temperatura se coc briosele cu ciocolata
Aluatul pentru briosele cu ciocolata astfel preparat l-am impartit in 12 cupe pentru briose, avand grija sa umplu cupele pana la margine. Veti vedea ca aluatul este fix pentru 12 briose.
Am pus apoi tava cu briose in cuptorul preincalzit.
Briosele cu ciocolata se coc 5 minute la 220°C, apoi 25 minute la 180°C.
Dupa ce am scos briosele din cuptor am facut testul cu scobitoarea: am introdus o scobitoare in mijlocul unei briose. Daca scobotparea iese curata, briosele sunt facute. Daca scobitoarea iese cu urme de aluat, briosele trebuie sa mai stea cateva minute la cuptor.
Am lasat briosele sa se racoreasca putin apoi le-am servit cu mare pofta.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...