CUPTOR ELECTRIC SAU PE GAZ (CLASIC)? AVANTAJE SI DEZAVANTAJE

martie 19, 2021

Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Acest articol contine linkuri de afiliere

Multe gospodine isi pun intrebarea daca sa aleaga un cuptor electric sau unul pe gaz. Si chiar este o intrebare buna pentru ca un cuptor ne poate ajuta foarte mult in bucatarie, si nu doar pentru a prepara prajituri. Exista multe retete simple care cer doar sa arunci cateva ingrediente intr-o tava, sa pui tava la cuptor iar cuptorul face restul, adica transforma acele cateva ingrediente intr-o cina delicioasa.


Iata cateva idei de retete la cuptor:

Pui pe sticla la cuptor
Aripioere de pui cu cartofi la cuptor
Chiftele cu cartofi la cuptor
Ratatouille la cuptor
Conopida gratinata (conopida la cuptor cu smantana si cascaval)

Eu inca folosesc un cuptor pe gaz, dar in ultimul timp m-am tot gandit ca poate a sosit timpul sa trec pe un cuptor electric. Problema este ca in zona in care locuiesc se intrerupe destul de des curentul si nu prea mi-ar placea sa raman cu prajitura pe jumatate coapta 😁. Cuptorul electric are insa avantajele lui si cred ca pana la urma imi voi lua un cuptor electric, dar il voi pastra si pe cel clasic pentru orice eventualitate.

Dar haideti sa analizam pe rand, cu avantaje si dezavantaje, cuptorul electric si cel pe gaz.

Ultima reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide


Cuptorul pe gaz. Avantaje si dezavantaje

Cuptorul clasic are cateva avantaje semnificative si din acest motiv continua sa fie folosit de multe gospodine.
In primul rand, durata lui de viata este semnificativ mai mare decat a unui cuptor electric. Sunt cuptoare care se transmit din generatie in generatie, cu tot cu ponturi si instructiuni de folosire, mai ales la tara. Si cand vezi ce placinte gustoase scoate mamaie din cuptorul ala, nici nu-ti mai vine sa-ti iei altul 😉.



Un alt avantaj al cuptorului pe gaz este ca se incalzeste mult mai repede decat un cuptor electric. Problema este ca nu se poate regla temperatura si nici nu coace uniform. Daca faceti sarmale sau o friptura la cuptor nu-i grav, probleme apar cand vreti sa faceti prajituri. Eu am ars muuuulte prajituri si blaturi de tort pana cand mi-am dat seama ca daca pun orez pe fundul tavii blatul se coace uniform si nici nu se mai arde. Cu toate acestea, sunt prajituri care necesita o temperatura de coacere mai scazuta si este foarte greu sa le facem daca nu putem regla temperatura.

Iata si cateva oferte interesante:
Aragaz Arctic AGM5511DTTL, 4 arzatoare, Gaz, Aprindere electrica plita/cuptor, Safety Plus, Grill, Timer, Arzatoare cu eficienta ridicata, 50 cm, Alb

Cuptorul electric. Avantaje si dezavantaje

Cuptorul electri se integreaza mult mai bine intr-o bucatarie moderna si are si o serie de avantaje de luat in calcul. In primul rand, pentru pasionatii de prajituri, este foarte important sa poata regla temperatura si timpul de coacere. Prajiturile se coc uniform la temperatura dorita si, in anumite cuptoare, se pot pune mai multe tavi in acelasi timp. Acesta este un avantaj major mai ales pentru gospodinele care fac prajituri la comanda.
Acest tip de cuptor nu este insa recomandat daca aveti probleme cu instalatia electrica.

Mai jos gasiti cateva oferte de cuptoare electrice
Cuptor Electric Star-Light CEA-3016CBL, 1600W, 30L, 230 °C, Convectie, Iluminare, Timer, Termostat, Negru

Dupa cum ati putut vedea, ambele cuptoare prezinta avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le analizam in functie de necesitatile noastre. Pe mine m-ar avantaja cuptorul pe gaz pentru gatit si cuptorul electric pentru prajituri.



Daca v-am facut pofta de prajituri, gasiti mai jos cateva din cele mai indragite retete de prajituri

Prajitura cu foi si crema de ciocolata
Prajitura cu gem si aluat razuit
Prajitura Carpati (Cabana)
Blat de tort simplu
Prajitura rasturnata cu mere

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...