CHEC CU BANANE SI CIOCOLATA (RETETA VIDEO)

aprilie 03, 2022



Foarte fraged, aromat si usor de preparat, checul cu banane si ciocolata este un desert simplu dar de mare succes, pe care toata lumea il va adora. Se prepara foarte usor cu doar cateva ingrediente si reprezinta ocazia prefecta de a scapa de acele banane care au incepu sa se innegreasca si pe care nu le mai vrea nimeni.
Pentru a prepara checul cu banane si ciocolata este foarte important sa folositi banane foarte bine coapte, di acelea cu pete maronii care sunt foarte dulci si aromate. Bananele care nu sunt bine coapte nu prea au gust si nu sunt tocmai potrivite pentru a le folosi la prajituri.


Ce ingrediente folosim pentru a prepara checul cu banane si ciocolata


Bananele sunt ingredientul cheie al acestui chec si, cu cat sunt mai coapte, cu atat mai bine. Cele mai bune sunt bananele cu pete maro, care sunt foarte coapte, dulci si aromate. Puteti sa mai adaugati nuci sau alune, dupa preferinta.
Untul este indicat sa fie de 80% dar, daca nu gasiti, puteti folosi si unt de 65%, nu va fi o diferenta sesizabila in cazul acestei retete. Este insa important sa fie la temperatura camerei pentru a fi mai usor de mixat.
Cat priveste iaurtul, va recomand un iaurt grecesc sau un alt iaurt cremos si cu un continut ceva mai ridicat de grasime.
Eu am adaugat la checul cu banane ciocolata neagra, cu gust intens de cacao, dar merge si alt tip de ciocolata, orice aveti la indemana.
Mai aveti nevoie de oua, faina, praf de copt, scortisoara, zahar si esenta de vanilie, ingrediente pe care le gasim in mod obisnuit in orice bucatarie.


Mai multe deserturi cu fructe:

- Prajitura cu visine
- Prajitura rasturnata cu mere
- Placinta cu mere
- Prajitura cu piersici si frisca
- Galuste cu prune


Ingrediente necesare pentru a prepara checul cu banane si ciocolata (pentru o tava de 30/11.5cm):


- 250 gr faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 120 gr unt la temperatura camerei
- 150 gr zahar tos
- 3 oua
- 140 gr iaurt simplu
- 4 banane coapte, pasate
- esenta de vanilie
- 270 gr ciocolata neagra

Mod de preparare chec cu banane și ciocolată



Mai întâi am amestecat faina cu praful de copt și scorțișoară măcinată. Am pus deoparte.
Am pus într-un bol untul moale și zahărul și am mixat până am obținut o compoziție cremoasa. Am adăugat apoi esență de vanilie și ouăle și am mixat pentru omogenizare.
Am adăugat apoi iaurtul și bananele pasate, mixând după fiecare pentru omogenizare.
După ce am incorporat iaurtul și bananele am adăugat faina amestecata cu praf de copt și scorțișoară, treptat, mixând la viteza mica.
La sfârșit am adăugat și ciocolată tăiată bucatele și am amestecat.



Compoziția astfel preparată am turnat-o in tava așternută cu hârtie de copt și cu pereții laterali unși cu unt.
Dacă doriți, puteți presara deasupra bucatele de ciocolată, nuci sau fructe uscate. Noi am optat pentru ciocolată 🍫, evident 😁.
Coaceți checul cu banane și ciocolată la 180 C pentru aproximativ 50-60 minute sau până când o scobitoare introdusa în mijlocul checului iese curata, fara urme de aluat.
Lăsați checul sa se răcească, feliați și serviți cu mare pofta.


Sa aveți spor!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...