CHEESECAKE FARA COACERE CU CIOCOLATA SI CARAMEL (RETETA VIDEO)

decembrie 29, 2022


Acest cheesecake cu ciocolată, caramel și frișcă, cu blat din biscuiți Oreo, a devenit preferatul meu! Este o combinație excepțională de crema de ciocolată, caramel sărat și blat sfărâmicios din biscuiți Oreo. Va spun sincer că la frișcă as fi putut renunta, dar, dacă așa cerea rețeta, am lăsat-o în pace 😁
Acest minunat cheesecake cu caramel, ciocolată și frișcă este o opțiune excelenta atunci când vreți să preparați un desert simplu și rapid, dar poate fi și un tort apreciat de toată lumea.

Dacă va plac prăjiturile cu brânză, va mai recomand: 



Acest cheesecake cu caramel, ciocolata si frisca nu necesita coacere. Blatul este din biscuiti Oreo macinati la blender si unt topit. Tin sa va spun ca acest blat Oreo este preferatul meu si il folosesc din ce in ce mai des. Este super delicios, incredibil de usor de preparat si il putem folosi pentru a prepara tot soiul de prajituri sau torturi fara coacere. Nu trebuie sa va faceti probleme daca nu gasiti biscuiti Oreo, puteti folosi si alti biscuiti cu crema.
Pentru stratul de ciocolata, am preparat o crema ganache de ciocolata cu ciocolata neagra, mai densa si cu un gust mai intens de cacao decat ciocolata cu lapte.
Crema acestui minunat tort de ciocolata fara coacere este preparata din ganache de ciocolata si crema de branza. Nu necesita fierbere, trebuie doar sa topim ciocolata cu frisca lichida, sa lasam sa se raceasca apoi sa mixam pana obtinem o compozitie pufoasa.
Pentru stratul de caramel am folosit reteta mea de caramel sarat (1 portie). Puteti folosi si sos de caramel din comert, dar cred ca este ceva mai fluid decat caramelul preparat acasa.
Pentru ornat, puteti folosi bomboane, frisca, fructe proaspete sau biscuiti Oreo sfaramati.
Noua ne-a placut tare mult acest cheesecake si vi-l recomand cu drag!

Va mai recomand:


Ingrediente (pentru o tava de 22 cm)Pentru blat

- 24 biscuiti Oreo
- 60gr unt 80%

Crema
400 gr ciocolata neagra
600 ml frisca lichida
300 gr crema de branza
esenta de vanilie
250 Gr caramel (Gasiti aici reteta de caramel de casa)
Decor: bombonele, cicoolata, fructe prospete etc. Eu am folosit Toffifee



Mod preparare reteta cheesecake fara coacere cu ciocolata, caramel si frisca


Mai intai am preparat crema ganache de ciocolata. Am pus intr-un bol incapator ciocolata supta bucatele. Peste ciocolata am turnat frisca lichida fierbinte. Am acoperit si am lasat sa stea aproximativ 15 minute, sau pana cand se topeste ciocolata. Dupa ce s-a topit ciocolata, am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena. Am pus deoparte cat am preparat blatul.
Prepararea blatului
Am pus biscuitii in blender si am mixat pana am obtinut o compozitie fina. Am adaugat apoi untul topit si am mixat pentru omogenizare.
Aceasta compozitie am asezat-o uniform in tava. Am presat bine cu lingura astfel incat sa fie un strat cat mai uniform. Trebuie sa aveti grija sa presati bine biscuitii ca sa se taie blatul frumos, fara sa se sfarame.
Peste stratul de biscuiti Oreo am turnat un strat substire de ganache de ciocolata. Am pus apoi blatul la frigider cat sa se intareasca ciocolata.
Din crema ganache ramasa am pus deoparte 2-3 linguri pentru topping iar restul l-am transferat intr-un bol metalic rece. Am pus apoi crema ganache la frigider aproximativ 3 ore, ca sa se intareasca. Daca doriti sa mearga treaba mai repede, o puteti pune la congelator.


Cum se prepara crema pentru cheesecake-ul cu ciocolata, caramel si frisca

Dupa ce s-a intarit crema ganache, am scos-o din frigider si am mixat-o pana a devenit pufoasa. Am adaugat apoi crema de branza si am mixat pana am obtinut o compozitie omogena. Am adaugat apoi si esenta de vanilie.
Crema astfel preparata am intins-o uniform in tava, peste stratul de ciocolata. 
Peste stratul de crema de ciocolata am intins un strat subtire de caramel, pastrand 1-2 linguri pentru topping. Eu am preparat caramelul acasa, dupa aceasta reteta. Daca folositi un sos de caramel din comert, este posibil sa fie prea fluid. Am pus tava la frigider sa se intareasca putin caramelul.
Intre timp am mixat frisca pana a devenit pufoasa.
Am scos cheesecake-ul din frigider si si am distribuit frisca uniform peste stratul de caramel. Am pus cheesecake-ul la congelator aproximativ o ora. Daca nu va grabiti, puteti sa-l lasati peste noapte in firgider.
Dupa ce am scos cheesecake-ul din congelator, l-am scos din tava si l-am decorat cu crema ganache de ciocolata si caramelul pastrate (incalzite in prealabil, ca sa redevina fluide). Puteti sa mai folositi bombonele, ciocolata sau fructe proaspete.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...