TORT DIPLOMAT

februarie 09, 2015

ENGLISH RECIPE HERE

Ingrediente necesare pentru un tort diplomat cu un diametru de 25cm si o inaltime de 6 cm:

- 500ml lapte
- 500ml frisca lichida
- 5 galbenusuri
- 200-250gr zahar (intre 2/3 pahar si un pahar intreg, in functie de cat de dulce il vreti)
- 2 linguri faina
- 2 lingurite sau 2 fiole esenta vanilie
- 20gr gelatina + 150ml apa pentru hidratare
- 200gr piscoturi
- 1 conserva ananas (pastrati sucul pentru a insiropa piscoturile)
- 3 portocale
- 3 kiwi


Despre numarul de portii, ce sa va zic, la noi au fost 6 dar se pot obtine lejer 8 portii generoase...



Va mai recomand:

Tortul Mimoza
Prajitura cu piersici si frisca
Tort de ciocolata
Tort de biscuiti cu ciocolata
Prajitura Carpati



Mod de preparare tort diplomat:

Tortul diplomat este o alegere buna pentru orice ocazie, mai mult sau mai putin pretentioasa. Se prepara foarte usor iar aspectul este de nota 10. Este o optiune si pentru zilele toride de vara deoarece nu necesita coacere iar crema de vanilie se face pe aragaz in cateva minute. Puteti prepara acest tort chiar daca nu aveti experienta la acest capitol.
Eu trebuia sa pregatesc un tort pentru ziua sotului si, cum nu aveam prea mult timp la dispozitie, am ales tortul diplomat. In plus, contine multe fructe proaspete, deci vitamine :). Hai sa ne vitaminizam cu un tort!
Alegerea tortului fiind facuta, m-am pus pe treaba. Am pregatit mai intai crema de vanilie. Am pus intr-un castron galbenusurile si zaharul si le-am mixat pana s-au transformat intr-o crema albicioasa dupa care am adaugat esenta de vanilie si  laptele. Am amestecat bine apoi am adaugat si faina cernuta, in ploaie si am mixat pana s-a omogenizat intreaga compozitie.




Aceasta este crema de vanilie care trebuie tinuta putin  pe aragaz la bain-marie sau direct pe flacara ca nu pateste nimic. Diferenta este ca direct pe flacara aragazului se face mai repede dar trebuie la foc foarte mic si amestecat tot timpul ca sa nu se prinda. Indiferent ce metoda alegeti o tineti pana se ingroasa ca o budinca apoi o lasati la racit.
 Cat timp se racea crema de vanilie, m-am ocupat de altele. Am luat o cratita cu diametrul de 25cm si am tapetat-o cu folie alimentara. Am curatat fructele, le-am feliat si am tapetat cratita cu ele astfel incat tortul sa aiba fructe si deasupra si pe partile laterale. Tortul va fi rasturnat la sfarsit deci fructele vor fi deasupra, decorul tortului. Dupa aceea am batut frisca pana s-a intarit si am pus gelatina intr-un vas cu 150ml de apa sa se hidrateze timp de 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute am pus-o la bain-marie ca sa se dizolve. Gelatina nu o puneti direct pe aragaz pentru ca fierberea ii distruge proprietatile si nu mai e buna de nimic. Intre timp se racise si crema de vanilie si am turnat-o peste frisca batuta iar apoi am adaugat si gelatina dizolvata amestecand totul bine de tot ca sa se incorporeze gelatina cu celelalte.




Am turnat un strat (1/3) din acest amestec peste fructele din cratita, l-am nivelat un pic apoi am presarat ananas, portocale si kiwi, toate taiate bucatele. Am mai pus apoi un strat de crema urmat de un strat de fructe taiate bucatele apoi inca un strat de crema. Ultimul era blatul, adica piscoturile. Le-am insiropat rapid pe-o parte si pe lata in sucul de ananas si le-am asezat deasupra tortului. Cand voi rasturna tortul vor ajunge la locul lor, adica in partea de jos. Tortul era gata si l-am bagat la frigider ca sa se intareasca.
Mai mult de 3 ore nu am avut rabdare asa ca am luat platoul, l-am pus deasupra cratitei ca un capac si l-am rasturnat. L-am admirat putin, l-am pozat rapid si l-am papat. Ma rog, nu chiar pe tot, a ramas si pentru a doua zi.
Spor la gatia si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...