CUPE DE FOIETAJ CU CREMA DE VANILIE (RETETA VIDEO)

august 23, 2018


Tare dragalase, super delicioase si usor de preparat, aceste cupe de foietaj cu crema de vanilie au devenit preferatele noastre. Baietii mei au fost incantati de ele.
Cupele de foietaj cu crema de vanilie sunt foarte usor de preparat cu doar cateva ingrediente si sunt o optiune excelenta pentru petreceri dar si pentru un desert rapid de weekend. Va pot spune sigur ca au mare succes la copii!
Pentru a prepara aceste cupe de foietaj cu crema de vanilie am folosit aluat foietaj din comert pentru a-mi usura munca si pentru a scurta semnificativ timpul de preparare. Aluatul foietaj de casa nu este deloc greu de preparat dar necesita timp pentru ca trebuie racit de mai multe ori.


Daca aveti insa ceva mai mult timp la dispozitie (adica vreo 2-3 ore) va recomand aluatul foietaj de casa pentru ca este mult mai gustos decat cel din comert.
In ceea ce priveste crema de vanilie lucrurile sunt chiar simple si nu are rost sa apelati la prafurile din comert. Crema de vanilie o puteti folosi ca atare sau o puteti amesteca cu frisca.
Daca nu doriti sa folositi crema de vanilie, puteti folosi crema de ciocolata sau crema de caramel.
Eu am folosit fructe doar pentru decor dar puteti adauga fructe si in crema (de exemplu bucatele de banane sau ananas).
Dar sa revenim la cupele de foietaj.
Aluatul se intinde intr-un dreptunghi de 30/40cm apoi se taie patrate de 10/10 cm si se aseaza in tava de briose. Ca sa nu se umfle la copt, am pus in fiecare cupa de foietaj cate o cupa de hartie pentru briose si o lingura de orez. Cupele de foietaj se pun apoi la cuptor pana se rumenesc frumos.
Dupa ce se racesc complet, puteti umple cupele de foietaj cu crema de vanilie si decora cu fructe.
Noua ne-au placut foarte mult cupele de foietaj cu crema de vanilie si vi le recomand cu drag.
Aveti si reteta video mai jos.
Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.

Va mai recomand:
- Cremsnit cu crema de vanilie si frisca
- Prajitura Ecler la tava
- Prajitura desteapta


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta cupe de foietaj cu crema de vanilie (pentru 12 bucati)


- 400 gr aluat foietaj congelat
- 1 portie si jumatate crema de vanilie (cam 700-800gr)
- zahar pudra pentru finisat

Optional: fructe proaspete pentru decor



Mai aveti nevoie de:
- 12 cupe de hartie pentru briose
- 12 linguri de orez
- tava pentru briose


Mod de preparare reteta cupe de foietaj cu crema de vanilie

Reteta video (CC - subtitrare in limba romana)



Mai intai am preparat crema de vanilie (1 portie si jumatate). Am lasat crema sa se raceasca complet.
Intre timp am lasat aluatul foietaj sa se dezghete.
Dupa ce s-a dezghetat aluatul foietaj l-am asezat pe suprafata de lucru si l-am intins cu sucitorul in forma de dreptunghi de 30/40 cm.
Am taiat apoi patrate de 10/10cm.
Am asezat patratele de aluat intr-o tava pentru briose.
In interiorul fiecarei cupe de foietaj am asezat cate o cupa de hartie pentru briose si cate o lingura de orez care vor impiedica aluatul foietaj sa creasca. In felul acesta cupele de foietaj vor ramane goale la interior si le vom putea umple cu crema.



Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (200 °C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 15-18 minute (sau pana se rumenesc frumos)
Am scos apoi cupele de foietaj din cuptor si le-am lasat sa se racoreasca timp de cateva minute (cat sa pot pune mana pe ele). Am indepartat cupele de hartie cu orez si am lasat cupele de foietaj sa se raceasca complet.
In continuare am umplut cupele de foietaj cu crema de vanilie (puteti folosi o lingurita sau o punga de patiserie).
Am decorat cu fructe proaspete taiate bucatele mici si la sfarsit am pudrat cupele de foietaj cu zahar.
Acum puteti servi aceste deliciosse cupe de foietaj cu crema de vanilie. Sunt minunate!


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...