CUM CURATAM CUPTORUL

aprilie 23, 2019


ACEST ARTICOL CONTINE LINKURI DE AFILIERE

Dragii mei, eu cand aud de curatat cuptorul... Ma cam fac ca nu aud :). Cuptorul meu este folosit la maxim pentru ca ne plac foarte mult fripturile la cuptor dar si dovleceii umpluti cu carne sau cartofii la cuptor. Ca sa nu mai spun de prajituri, torturi sau fursecuri. Evident ca fiind folosit intens cuptorul meu se murdareste si trebuie curatat. Treaba asta nu-mi place deloc :).
Dar stiati ca exista cuptoare electrice cu functie de autocuratare? Sunt ceva mai scumpe decat cuptoarele electrice obisnuite, dar eu zic ca merita pentru ca va scuteste de multa  munca. In plus, aceste cuptoare absorb si mirosurile.



Tipuri de autocuratare:
Curatarea catalitica
Cuptoarele care beneficiaza de curatare catalitica au o serie de panouri speciale pe peretii interiori ai cuptorului care contin particule nano-ceramice ce absorb grasimea si reduc mirosurile din timpul coacerii. Cuptorul cu autocuratare catalitica se curata automat in timp ce gatiti. Cand curatati un astfel de cuptor nu este necesar sa folositi solutii abrazive sau chimice si nici nu trebuie sa incalziti cuptorul inainte de a-l curata. Folositi un burete (neabraziv) cu apa si putin otet daca este necesar.

Va recomand:

Cuptor electric incorporabil Electrolux EOF3C50TX cu autocuratare catalitica A 72 l, Multilevel Cooking, Afisaj LED, Even Cooking

Cuptor incorporabil Bosch HBN532S0F, Electric, Grill, Timer, Autocuratare catalitica, 66 l, Clasa A, Negru



Cuptor incorporabil Bosch HBN539E5, Electric, Grill, Autocuratare catalitica, 67 l, Clasa A, Inox



Curatarea pirolitica
Functia de autocuratare pirolitica presupune incalzirea cuptorului pana la 480°C timp de 120 de minute, timp in care caldura degajata transforma reziduurile si resturile de grasime in cenusa. Aceasta cenusa poate fi apoi usor curatata cu o carpa fara sa fie nevoie de solutii speciale de curatat cuptorul.





Cuptor incorporabil Electrolux EOC5750AOX, Electric, Multifunctional, 72l, 13 functii, Autocuratare pirolitica, Gril, Clasa A+, Inox antiamprenta


Daca nu aveti un cuptor cu functie de autocuratare, va trebui sa depuneti ceva mai mult efort pentru curatare.
Pentru a curata cuptorul se pot folosi produse naturale cum ar fi diverse amestecuri pe baza de bicarbonat. Este bun bicarbonatul, dar la mine nu prea face fata. Va recomand aceste variante doar daca aveti un cuptor nu foarte murdar.
O prima varianta ar fi un amestec de 400 gr bicarbonat si apa cat sa obtineti o pasta groasa. Aceasta pasta se aplica uniform pe toata suprafata cuptorului (evitand elementele care se incalzesc la cuptorul electric). Se lasa pasta sa actioneze pentru cateva ore apoi se curata cu un burete aspru. Pentru cealalta varianta aveti nevoie de o sticla cu pulverizator in care veti pune 250ml otet si 500ml apa. Mai aveti nevoie de 5-6 linguri de sare grunjoasa si 5-6 linguri de bicarbonat de sodiu.



Mai intai stropiti foarte bine cuptorul cu solutia de otet si apa apoi distribuiti uniform in tot cuptorul sarea grunjoasa si bicarbonatul de sodiu. Stropiti inca o data cu solutia de otet si apa si lasati sa actioneze pentru cateva ore. Curatati apoi cu un burete aspru.


Dupa cum va spuneam la mine nu prea functioneaza aceste metode, asa ca recurg la solutiile de curatat din comert.
Sper ca v-a fost de folos acest articol si astept sa-mi spuneti in comentarii cum curatati voi cuptorul.

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...