CHIFTELUTE CU SOS DE SMANTANA SI PASTE - RETETA VIDEO

februarie 03, 2020


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, iata ca v-am pregatit inca o reteta cu chiftele :). Sunt chiftelute fragede si aromate in sos cremos de smantana cu mustar si paste... O bunatate! Sunt absolut delicioase si satioase, foarte bune pentru intreaga familie.
Eu prefer sa pregatesc chiftelele la cuptor pentru ca sunt mai sanatoase decat cele prajite in ulei si la fel de gustoase (chiar mai gustoase, daca ma-ntrebati pe mine).
Ca sa imi usurez munca, atunci cand pregatesc chiftele la cuptor, pregatesc portie dubla. O portie o papam in ziua respectiva cu piure de cartofi, cartofi la cuptor sau o salata. Cea de-a doua portie o ascund in frigider ca sa ramana pana a doua zi cand o pregatesc cu sos. Noua ne plac si chiftelele in sos picant, cu rosii, dar parca tot chiftelele in sos de smantana si mustar sunt mai bune.




Ca sa scap de problema cu garnitura, am adaugat si niste paste si am obtinut o masa pe cinste!
Pentru a prepara chiftelele am folosit carne de porc, la cererea sotului. Sunt insa la fel de bune si chiftelele preparate cu carne de pui sau de vita.
Indiferent de carnea folosita, metoda de lucru este aceeasi: se amesteca toate ingredientele, se modeleaza chiftelute de forma si marimea dorita, se aseaza intr-o tava antiaderenta unsa cu putin ulei si se pun la cuptor pana se rumenesc.
Cand sunt gata chiftelele, se pregateste si sosul. Cat timp fierbe sosul, se pot fierbe si pastele. Daca aveti chiftelele din ziua precedenta veti obtine o masa consistenta in aproximativ 30 de minute :).
Chiftelutele cu sos de smantana si paste se pot servi calde, cu patrunjel proaspat si, daca doriti, cu putin parmezan sau cascaval ras deasupra. Sunt minunate si vi le recomand cu drag!


Va mai recomand:
- Chiftele Stroganoff
- Chiftelute de pui cu ciuperci
- Bifteki - chiftele grecesti umplute cu branza
- Keftedes - chiftelute grecesti
- Chiftelute cu ton

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta chiftelute cu sos de smantana si paste


- 400 gr paste

Pentru chiftele- 700 gr carne tocata
- 1 cartof mare
- 1 ceapa
- 6-7 catei de usturoi
- 1-2 felii de paine muiate in lapte sau apa si stoarse
- 1 legatura de patrunjel
- sare, piper si cimbru

Pentru sos
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapa
- 200 gr smantana
- 1 tablespoon mustard
- 50 gr faina
- 500-600 ml apa
- sare si piper dupa gust



Mod de preparare reteta chiftelute cu sos de smantana si paste



Am pus intr-un bol incapator carnea tocata, 2 felii de paine muiate in lapte si stoarse, ceapa data pe razatoare si scursa, usturoiul zdrobit, cartoful dat pe razatoare si stors si patrunjelul tocat. Am asezonat cu sare, piper si cimbru uscat si am amestecat bine cu mana pana am obtinut o compozitie omogena.
Dupa cum vedeti nu am pus ou la chiftele, nu pentru ca as fi uitat ci pentru ca am constatat ca chiftelele ies la fel de bune si fara ou.
Am modelat chiftelutele si le-am asezat intr-o tava antiaderenta unsa cu putin ulei.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (180º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 25 de minute (sau pana cand se rumenesc).
Cand sunt chiftelele gata putem prepara sosul (daca aveti chiftele din ziua precedenta va puteti apuca direct de sos).
Am pus ceapa tocata si 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare (sau o cratita). Am tinut pe foc, amestecad ocazional, pana cand ceapa a devenit translucida.
Am adaugat apoi chiftelele si apa cat sa fie acoperite complet. Am lasat sa fiarba aproximativ 10-15 minute.


Intre timp am amestecat intr-un bol faina si cateva linguri de apa rece. Am adaugat smantana, mustarul si am asezonat cu sare si piper. Am amestecat bine.
Peste acest amestec am turnat treptat 2 polinice de supa fierbinte (din tigaie) si am amestecat.
Am turnat apoi aceasta compozitie in tigaie, peste chiftele. Am amestecat.
Am tinut in continuare pe foc, amestecand ocazionat, pana cand s-a ingrosat sosul.
In paralel am fiert si pastele.
Am oprit focul la chiftele si am adaugat pastele fierte. Am amestecat bine si am lasat sa stea cateva minute.
Serviti aceste delicioase chiftelute cu sos de smantana si paste calde, garnisite cu patrunjel proaspat. Merge si putin parmezan sau cascaval ras deasupra :)


Spor la gatit si pofta buna!
P.S: Voi ce retete de chiftele cu sos mai stiti?

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...