FURSECURI SPIRALA IN 2 CULORI - RETETA VIDEO

februarie 16, 2020


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, v-am pregatit niste fursecuri spirala cu vanilie si cacao pe care le veti indragi cu siguranta! Sunt tare dragalase, fragede si aromate si, in plus, usor de preparat cu doar cateva ingrediente. Aceste fursecuri bicolore sunt excelente pentru orice masa festiva dar si ca desert de weekend.
Pentru a prepara aceste delicioase fursecuri spirala in 2 culori trebuie sa praparam 2 aluaturi: unul alb si unul negru. Preparam mai intai un singur aluat pe care il impartim in 2 parti egale: intr-un bpl adaugam cacao iar in celalalt adaugam faina ca sa le echilibram.



Intindem apoi cele 2 aluaturi, le suprapunem si le rulam. Dupa ce rulam strans aluaturile este foarte important sa le tinem la frigider cateva ore ca sa putem taia fursecurile. Daca aluatul este rece se vor taia frumos.
De asemenea, este foarte important ca dupa ce taiem fursecurile sa le punem la congelator aproximativ 15 minute inainte de a le punem la cuptor. Fursecurile se voe intinde mai putin si isi vor pastra mai bine forma.

Ce unt folosim pentru fursecuri?
Dupa cum v-am mai spus, cel mai bun unt pentru a prepara fursecuri sau biscuiti de cass este untul de 82%. Are un continut mai mic de apa, fursecurile isi mentin forma la cuptor si cresc frumos fara sa aiba nevoie de agent de crestere. In plus, fursecurile vor fi foarte fragede si aromate.


Trebuie neaparat sa incercati aceste fursecuri spirala in 2 culori, sunt minunate!

Va mai recomand:
Fursecuri cu nutella
Fursecuri cu stafide
Fursecuri crapate cu ciocolata
Cornulete cu nuca si gem
Cornuri bicolore

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta fursecuri spirala in 2 culori


- 300 gr faina
- 30 gr cacao
- 225 gr unt de 82% la temperatura camerei
- 150 gr zahar tos
- 1 ou
- esenta de vanilie
- un praf de sare



Cum se fac fursecurile spirala in 2 culori


Prepararea aluatului pentru biscuitii in 2 culori

Am cernut faina intr-un bol; am pus deoparte cam 2 linguri.
Am pus intr-un bol untul la temperatura camerei si zaharul. Am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa.
Am adaugat un praf de sare, oul si esenta de vanilie. Am mixat pentru omogenizare.
Am adaugat apoi faina si am mixat pentru a o incorpora.
Aluatul astfel preparat l-am impartit in mod egal in 2 boluri.
Intr-un bol am adaugat cacaoa iar in celalalt am adaugat cele 2 linguri de faina puse deoparte. Avem acum un aluat alb, simplu, si un aluat negru, cu cacao.
Cum se intinde si se ruleaza aluatul pentru fursecurile in 2 culori
Am pus aluatul alb intre 2 foi de hartie de copt (sau folie alimentara). Cu ajutorul unui sucitor am intins aluatul in forma de dreptunghi de aproximativ 25/35 cm. Am pus deoparte.
Am pus si aluatul negru intre 2 foi de hartie de copt si l-am intins in forma de dreptunghi de 25/35 cm.
Am asezat apoi cele 2 foi una peste cealalta si am rulat strans de la o latura lunga spre cealalta. Am impachetat strans aluatul in hartia de copt si l-am pus la frigider pentru cateva ore. Aluatul se va intari si va fi mai usor de taiat.


Cum se taie fursecurile spirala in 2 culori
Dupa ce au trecut cateva ore am scos aluatul din frigider si am taiat felii de aproximativ 7-8 mm grosime. Am asezat fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi le-am pus la congelator timp de aproximativ 15 minute. Este important sa punem fursecurile la congelator inainte de coacere pentru ca in acest fel isi vor pastra forma mai bine.
La ce temperatura se coc fursecurile
Dupa ce au trecut cele 15 minute am scos fursecurile din congelator si le-am pus in cuptorul preincalzit (190C) timp de aproximativ 10-12 minute.
Fursecurile se lasa sa se raceasca in tava cateva minute apoi pe tin pe un gratar pana se racesc complet.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...