CREMA DE CIOCOLATA ALBA PENTRU TORTURI SI PRAJITURI (RETETA VIDEO)

februarie 25, 2023



Aceasta crema de ciocolata alba, preparata cu doar două ingrediente, este preferata mea! Este densa, dar cremoasa, nu este genul de crema care îți rămâne lipita de cerul gurii, este aromata și super ușor de preparat. Crema de ciocolata alba preparata după această rețetă este potrivită pentru o mulțime de rețete de torturi și prăjituri.

Idei torturi cu ciocolata alba

Tort Raffaello
Tort Trio cu ciocolată



Ce ingrediente folosim pentru crema de ciocolată albă

După cum va spuneam mai sus, pentru a prepara aceasta rețetă, aveți nevoie doar de doua ingrediente: frișcă lichidă și ciocolată albă, la care adăugați esență preferată. Esența de vanilie este cea mai potrivită pentru ciocolata alba, dar, dacă doriți, puteți folosi și esența de lămâie, de portocale sau de rom.
In ceea ce privește frișca lichidă, va recomand smântână pentru frișcă, minim 35% grăsime. La fel de potrivită este, însă, și frișca lichidă, chiar și variantele fără lactoză.
Cu privire la ciocolata alba, mulți dintre voi m-au întrebat ce marca de ciocolată folosesc. Întotdeauna când prepar creme pentru torturi sau prăjituri cu ciocolată, cumpăr ciocolata din Kaufland sau Lidl, mărcile proprii. Raportul calitate -pret mi se pare cel mai bun iar cremele ies excelent de fiecare dată.


Ingrediente necesare pentru a prepara crema de ciocolata alba:

- 500 ml frișcă lichidă (smântână pentru frișcă minim 35% grăsime)
- 600 Gr ciocolată albă
- 2 linguri esența de vanilie


Instrumente utile:


Mod de preparare crema de ciocolata alba


Am rupt ciocolata bucatelor și am pus-o într-o crăticioară. Separat am incalzit frișca lichidă cat sa dea într-un clocot. Am turnat apoi frișcă lichidă fierbinte peste ciocolata, am acoperit cu un capac și am lăsat să stea aproximativ 10-15 minute, sau până când se topește ciocolata.
După ce s-au topit ciocolata, am amestecat până am obținut o compoziție omogenă, am adăugat esența de vanilie și am lăsat să se răcească la temperatura camerei. Am pus apoi crema de ciocolata alba ăla frigider unde trebuie sa stea minim 6-8 ore, cel mai bine este sa o lăsați peste noapte. Dacă doriți să preparați o crema cu gelatina, nu o mai puneți la frigider, adaugati gelatina dizolvata după ce crema s-a răcorit la temperatura camerei, apoi asamblati tortul.
După ce s-a întărit crema, am scos-o din frigider, am mixat-o până a devenit pufoasa, apoi am asamblat tortul. Aveți grijă să ani exagerați cu mixatul, altfel crema se poate tăia. Dacă aveți neșansa sa vi se taie crema, o reîncălziți, o răciți și o mixați din nou.


Crema preparată după această rețetă este suficientă pentru un tort de 24 cm.
Spor la gătit și pofta bună!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...