OREZ CU MAZARE SI SPANAC

decembrie 26, 2014

Ai mei nu mananca mazare, iar de spanac nici nu vor sa auda. Dar combinatia de orez, mazare si spanac le-a placut foarte mult. Iese foarte bun si cu fasole verde in loc de mazare.

Ingrediente necesare pentru a prepara orez cu mazare si spanac:

- 1 pahar orez
- 250gr spanac congelat ( 8 bucati )
- 1 ceasca mazare
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se prepara foarte usor, mai ales daca folositi spanac si mazare congelate.
Puneti la fiert mai intai mazarea si ceapa.



Pentru orez, cantitatea de apa trebuie sa fie cantitatea de orez*3. Eu pun un pahar de apa in plus, ca sa nu iasa prea uscat. Dupa ce s-au muiat putin adaugati si morcovul, apoi orezul. Adaugati sare dupa gust. Daca vi se para ca orezul nu are suficienta apa, puteti sa ma adaugati in timpul fierberii.

Cand orezul este aproape fiert, adaugati spanacul, bulion si ulei. Daca alegeti sa puneti si niste carne, nu mai este necesar sa adaugati ulei. Aveti grija sa amestecati des ca sa nu se prinda orezul. Dupa ce opriti focul il mai lasati sa stea vreo 15 minute pentru ca orezul se mai umfla. Ca sa obtineti o mancarica super gustoasa caliti putin ceapa si morcovii ianinte de a-i pune la fiert.
Il puteti servi cald sau rece, simplu sau impreuna cu o friptura la gratar. Eu il fac cu piept de pui pentru copii, in varianta fara adaos de ulei si cu toate cele fierte.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...