TURTA DULCE (RETETA VIDEO)

decembrie 09, 2018


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, pentru ca se apropie Craciunul m-am gandit sa va pregaresc o reteta perfecta pentru aceasta perioada: turta dulce. Turta dulce de casa preparata dupa aceasta reteta este este crocanta la exterior dar ceva mai moale la interior si deosebit de aromata. Este mult mai buna decat turta dulce din comert, mai aromata si mai moale. In plus aceasta turta dulce are si o anumita stralucire, perfecta pentru o zi de sarbatoare. Stralucirea este data de zaharul prin care sunt date bilutele de aluat inainte de coacere.
Aceasta turta dulce este si foarte usor de preparat cu doar cateva ingrediente.
Reteta originala cerea melasa. Nu am avut melasa, recunosc ca nici nu am cautat prea mult si oricum pe la noi retetele de turta dulce se fac cu miere... Deci am folosit miere :).




Aceasta reteta de turta dulce se poate prepara cu unt sau margarina. Daca folositi margarina, turta dulce va fi mai tare, iar daca folisiti unt, turta dulce va fi ceva mai moale.
Daca veti folosi unt de 65% (cum am folosit eu) turta dulce se va intide mai mult si va fi mai plata. Daca folositi unt de 80%, turta dulce se va intinde mai putin, va fi mai bombata iar partea de deasupra va fi crapata.
Va spuneam ca aceasta turta dulce este si foarte aromata. Am folosit niste arome minunate: ghimbir, scortisoara si cuisoare. Daca gasiti mix de condimente pentru turta dulce il puteti folosi.
Pentru a prepara turta dulce trebuie mai intai sa mixati untul cu zaharul brun pana devine cremos, apoi incorporati oul, mierea si faina amestecata cu bicarbonat, scortisoara, cuisoare si ghimbir. Aluatul este destul de moale si trebuie tinut la frigider minim o ora sau pana se inrareste suficient pentru a fi modelat. Eu prefer sa prepar aluatul seara, il tin la frigider peste noapte, iar dimineata modelez turta dulce si o pun la cuptor.
Este minunata aceasta turta dulce, sigur o sa va placa! La noi a avut mare succes, s-a mancat direct din tava, inainte sa apuce sa se raceasca. Cand este calda turta dulce este foarte moale dar se mai intareste pe masura ce se raceste. Am reusit sa pozez cateva bucatele din ultima tava :).

Va mai recomand:
- Cornulete cu gem
- Prajitura Carpati
- Prajitura Alba ca Zapada
- Fursecuri crapate cu ciocolata
- Prajitura cu gem si aluat razuit (prajitura rapanoasa)


Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.


Ingrediente pentru a prepara reteta turta dulce (30-35 bucati)


- 165 gr unt moale
- 200 gr zahar brun
- 80 gr miere sau melasa
- 280 gr faina
- 1 ou
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita cuisoare macinate

Mai aveti nevoie de 150-200 gr zahar tos pentru tavalit turta dulce





Mod de preparare reteta turta dulce


Reteta video (CC - Subtitrare in limba romana)


Mai intai am amestecat faina cu bicarbonatul de sodiu, ghimbir, scortisoara si cuisoare. Am pus-o deoparte.
Am pus zaharul brun si untul intr-un bol incapator si am mixat pana am obtinut o compoxitie cremoasa. Am adaugat apoi oul si mierea si am mixat dupa fiecare. Am adaugat apoi si faina si am mixat pentru a incorpora.
Aluatul pentru turta dulce este destul de moale in acest moment si trebuie tinut la frigider cel putin o ora pentru a putea fi modelat. Eu am tinut aluatul la frigider peste noapte.



Pentru a modela turta dulce am luat cu lingura de inghetata aluat cam cat o nuca mai mare (cam o lingurita si jumatate) si am modelat bilute. Bilutele de aluat le-am tavalit prin zahar tos astfel incat sa fie acoperite pe toate partile. Am asezat apoi bilutele de aluat in tava tapetata cu hartie de copt. Aveti grija sa lasati cam 2 cm intre bucatelele de aluat pentru ca se intind la copt.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (190 °C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 12 minute.
Lasati turta dulce sa se raceasca apoi serviti cu mare pofta.


Sa aveti spor!

You Might Also Like

4 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...