COTLET DE PORC IN CRUSTA DE CONDIMENTE

februarie 09, 2019


ENGLISH RECIPE HERE

Foarte fraged, suculent si deosebit de aromat, acest cotlet de porc in crusta de condimente a devenit friptura noastra preferata! Este foarte gustos si in acelasi timp foarte usor de preparat cu doar cateva ingrediente. In plus, acest cotlet de porc in crusta de condimente este si aspectuos, fiind astfel potrivit si pentru o masa festiva.
Pentru a prepara aceasta delicioasa friptura la tava puteti folosi cotlet de porc sau file de porc. Trebuie sa alegeti o bucata care sa va incapa in tigaie pentru ca va trebui sa prajim un picut carnea inainte de a o pune la cuptor. Este important sa prajim carnea inainte de a o pune la cuptor pentru ca in acest fel se va forma o crusta la exterior care va mentine sucurile in interiorul carnii. Daca omiteti acest pas, veti obtine o friptura tare si uscata. Daca doriti sa preparati o cantitate mai mare, puteti sa prajiti carnea intr-o tava pe care o asezati pe aragaz.
Carnea se unge mai intai cu un amestec de ulei si suc de lamaie care are si rol de fragezire dar in acelasi timp ne va ajuta sa lipim condimentele de carne.




In ceea ce priveste condimentele, puteti folosi ce va place. Piperul rosu este absolut minunat, mai dulce decat piperul negru sau cel verde, si va recomand sa-l folositi neaparat. Daca nu gasiti piper rosu, puteti adauga o lingurita de miere in amestecul de ulei si suc de lamaie ca sa contrabalanseze putin iuteala condimentelor.
Condimentele se zdrobesc in mojar sau la blender dar aveti grija sa nu le faceti praf. Trebuie sa fie macinate grosier.
Se acopera apoi carnea uniform cu amestecul de condimente, se impacheteaza in folie alimentara si se pune la firgider timp de 2 ore.
Dupa ce au trecut aceste 2 ore, se indeparteaza folia, se prajeste carnea usor pe toate partile apoi se pune la cuptor.
Puteti servi acest delicios cotlet de porc in crusta de condimente alaturi de garnitura preferata. Merge foarte bine cu niste cartofi wedges, cu niste cartofi la cuptor cu lamaie (cartofi grecesti cu lamaie) sau cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi.

Va mai recomand:
- Friptura de porc la tava cu vin rosu si usturoi
- Rulada de porc cu ciuperci si cascaval
- Frigarui de pui
- Souvlaki de pui
- Pulpe de pui crocante la cuptor


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta cotlet de porc in crusta de condimente


- 2 kg cotlet de porc (sau muschi file)
- 3 linguri de ulei
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita ienibahar
- 1 lingurita piper negru
- 1 lingurita piper rosu
- 2 linguri boabe de mustar
- 1 lingura chimen macinat
- 2 linguri usturoi granulat
- 2 lingurite de sare
- 1 lingura de cimbru uscat




Mai aveti nevoie de cateva linguri de ulei pentru a praji carnea


Mod de preparare reteta cotlet de porc in crusta de condimente


Am amestecat intr-un bol sucul de la jumatate de lamaie si 3 linguri de ulei. Am pus deoparte. Am pus toate condimentele in blender si am mixat doar cat sa fie macinate grosier. Am pus deoparte.
Am taiat cotletul de porc in 2 bucati care sa incapa in tigaie. Am uns apoi bucatile de carne pe toate partile cu amestecul de suc de lamaie si ulei. Am presarat apoi amestecul de condimente, astfel incat carnea sa fie acoperita uniform pe toate partile.
Am impachetat cele 2 bucati de carne in folie alimentara si le-am pus la frigider pentru 2 ore.
Dupa ce a trecut acest timp am scos carnea din frigider si am indepartat folia.
Am pus putin ulei intr-o tigaie si am pus la prajit bucatile de carne, pe rand. Carnea se rumeneste usor pe toate pratile. Nu trebuie sa se patrunda, doar sa se formeze o crusta la suprafata. Aceasta crusta va pastra sucurile in interiorul carnii cat va sta la cuptor iar friptura va fi foarte frageda si suculenta.
Am asezat apoi bucatile de carne intr-o tava si am turnat putina apa (cam o ceasca; se mai poate completa pe parcurs).



Am pus apoi cotletul de porc in crusta de condimente in cuptorul preincalzit (190°C pentru cuptorul electric) timp de 40-50 de minute. Daca este necesar mai turnati cate putina apa in tava ca sa nu se arda.


Dupa ce scoateti friptura din cuptor o acoperiti si o lasati sa stea cam 10-15 minute apoi puteti servi.
La noi a avut mare succes acest cotlet de porc in crusta de condimente!


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...