PRAJITURA CU CIOCOLATA SI DOVLECEI

ianuarie 20, 2019


Dragii mei, prajitura cu ciocolata si dovlecei este una dintre cele mai bune prajituri cu ciocolata. De fapt, cred ca este cea mai buna! Are o textura minunata, umeda, e mai buna ca negresa iar acest lucru se datoreaza dovleceilor. Partea super buna este ca nici macar nu iti sai seama ca aceasta prajitura contine dovlecei. Are o aroma minunata de ciocolata si scortisoara si parca ar mai fi ceva pe acolo, dar nu poti spune sigur daca-s mere sau dovleac :).
Pentru unii dintre voi poate parea ciudat ca aceasta prajitura contine dovlecei. Recunosc ca mie mi s-a parut cam ciudat la inceput :). Adica mi se pare ok sa pun dovlecei in ciorba, sa fac dovlecei umpluti cu carne sau dovlecei umpluti cu branza dar... Prajitura cu dovlecei? Curiozitatea a invins la mine si ma bucur ca am testat aceasta minunata prajitura cu ciocolata si dovlecei.
Nu trebuie sa va faceti griji daca nu va plac dovleceii! Nu se simt in prajitura. Dovleceii sunt foarte fragezi si se gatesc foarte repede. In plus, au o aroma subtila si delicata.




Pentru a prepara aceasta delicioasa prajitura cu dovlecei si ciocolata trebuie ca intai de toate sa pregatiti dovleceii. Nu este necesar sa ii gatiti in prealabil. Trebuie sa ii spalati bine, sa ii dati pe razatoarea cu ochiuri mari, sa presarati putina sare peste ei si sa ii lasati sa stea cam 30 de minute. In acest timp dovleceii vor lasa apa. Ii stoatceti apoi bine, presarati socrtisoara peste ei si ii adaugati la restul ingredientelor. Este important sa ii stoarceti bine, altfel isi vor lasa apa in prajitura iar aceasta va iesi prea moale.
In ceea ce priveste scortisoara, aceasta ofera o aroma minunata prajiturii cu dovlecei si ciocolata.
Noi am servit aceasta prajitura cu sos de ciocolata. Merge si un sos de vanilie :).
Trebuie neaparat sa testati aceasta prajitura cu dovlecei si ciocolata, este absolut minunata!

Va mai recomand:
Prajitura ecler la tava
- Negresa
- Chresecake brownies
- Tort de biscuiti cu ciocolata
- Trufe de ciocolata
- Prajitura tavalita cu cocos (Lamington)


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta prajitura cu ciocolata si dovlecei (pentru o tava de 25/35 cm)


- 500-600 gr dovlecei
- 180 gr ciocolata neagra maruntita
- 250 gr faina
- 60 gr cacao
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt
- 240 ml ulei
- 350 gr zahar
- 5 oua
- 80 gr iaurt
- esenta de vanilie
- 1 lingurita scortisoara macinata



Mod de preparare reteta prajitura cu ciocolata si dovlecei


Am spalat dovleceii si i-am dat pe razatoarea mare. Am pus dovleceii intr-o strecuratoare, am presarat sare si i-am lasat sa stea cam 30 de minute.
Dupa ce au trecut aceste 30 de minute am stors bine dovleceii si i-am asezat intr-un alt bol. Am presarat peste ei 1 lingurita de scortisoara macinata si am amestecat. Am pus dovleceii deoparte.
Intr-un alt bol am amestecat faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Am pus deoparte.

Am pus intr-un bol incapator uleiul, zaharul, ouale, esenta de vanilie si iaurtul. Am mixat pentru omogenizare. Am adaugat apoi ciocolata maruntita si dovleceii si am amestecat.
Am adaugat apoi si ingredeintele uscate si am amestecat.



Aluatul astfel preparat l-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt.
Am pus tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de 30 minute.
Prajitura cu ciocolata si dovlecei trebuie sa aiba aceeasi consistenta in mijloc si pe margini.
Lasati sa se raceasca apoi portionati. Serviti prajitura pudrata cu zahar sau cu sos de ciocolata.
Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...