RULOURI CU BRANZA SARATA (RETETA VIDEO)

ianuarie 29, 2019


ENGLISH RECIPE HERE

Acest articol contine linkuri de afiliere

Moi, pufoase si foarte gustoase, aceste rulouri cu branza sarata reprezinta o gustare excelenta. Sunt ca un fel de placinta cu umplutura de branza sarata, ceapa verde si ardei kapia. O minunatie!
Aceste rulouri cu branza sarata sunt si foarte usor de preparat. Adica sunt semnificativ mai usor de preparat decat placintele cu foi de casa :).
Aluatul l-am preparat cu lapte, galbenusuri, ulei, drojdie proaspata si faina. Puteti folosi si drojdie uscata, dar cu drojdie proaspata veti avea intotdeauna rezultate mai bune. Aluaturile vor creste foarte frumos si vor fi moi si pufoase.
Este foarte important sa nu exagerati cu faina. Stiu ca va spun acest lucru la fiecare reteta cu aluat dospit, dar este o regula importanta. De la prea multa faina aluatul este mai tare si va fi mai greu de lucrat cu el iar rulourile vor iesi prea tari. Puteti adauga mai multa faina doar daca aluatul este prea lipicios si nu puteti sa framantati.


In ceea ce priveste umplutura, noua ne plac placintele mai sarate si am folosit doar branza sarata (telemea). Puteti insa folosi si un amestec de telemea si branza dulce sau puteti folosi doar branza dulce pe care sa o sarati dupa gust.
Eu am mai adaugat la umplutura ceapa verde si ardei kapia. Vor dau un gust minunat rulourilor cu branza! La fel de bine puteti folosi spanac, masline, rosii uscate sau orice altceva va este pe plac.
Rulourile cu branza sarata sunt minunate calde, alaturi de un iaurt grecesc. Daca se intampla sa va ramana, le puteti reincalzi.
Noua ne-au placut foarte mult rulourile cu branza si vi le recomand cu drag!


Va mai recomand:
- Placinta cu branza la tigaie
- Burek cu branza sarata
- Placinta la tigaie cu sunca si cascaval
- Placinta cu branza sarata cu foi fine de casa
- Cornuri cu branza sarata

Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta rulouri cu branza sarata


- 500 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata + 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 250 ml lapte caldut
- 2 galbenusuri
- 30 ml ulei

Umplutura
- 400 gr branza telemea (sau combinata cu branza de vaci)
- 4 fire de ceapa verde
- 1 ardei kapia

Pentru uns rulourile
- 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte sau apa

Instrumente utile:
Robot de bucatarie Heinner HPM-1000WH, 1000W, miscare planetara, accesoriu masina de tocat si blender, bol 5.5 L, 10 viteze + pulse, Alb



Mod de preparare reteta rulouri cu branza sarata


Reteta video (CC - subtitrare in limba romana)


Mai intai am amestecat drojdia proaspata cu o lingurita de zahar. Am amestecat pana cand drojdia a devenit fluida. Am pus deoparte.
Am pus intr-un bol incapator laptele caldut, uleiul, o lingurita de sare si cele doua galbenusuri si am amestecat. Am adaugat si drojdia proaspata.
Am adaugat apoi faina, treptat, amestecand in acelasi timp cu lingura de lemn. Cand aluatul a devenit prea dens pentru a amesteca, am continuat sa framant pana am incorporat toata faina. Dupa ce am terminat faina am mai framantat inca aproximativ 5 minute. Trebuie sa obtinem un aluat neted si elastic, nelipicios sau foarte putin lipicios. Doar daca aluatul este prea lipicios puteti sa mai adaugati putina faina (1 - 2 linguri).



Aluatul astfel preparat l-am asezat intr-un bol uns cu putin ulei, l-am acoperit cu folie de plastic si l-am lasat la crescut, la caldura, timp de circa 45 de minute - 1 ora (sau pana isi dubleaza volumul).
Dupa ce a crescut aluatul l-am asezat pe suprafata de lucru presarata cu faina. Cu ajutorul unui sucitor am intins aluatul in forma de dreptunghi de aproximativ 45/30 cm.
Am presarat peste aluat branza data pe razatoare, ceapa verde taiata rondele si ardeiul kapia taiat fasii micute, lasand marginile libere.
Am rulat apoi strans aluatul, de la o latura lunga spre cealalta. Am taiat 12 felii egale.
Am asezat rulourile in tava, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am lasat sa se odihneasca timp de 20-30 de minute.
Dupa ce a trecut acest timp de odihna am uns rulourile cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte (sau apa).
Am pus apoi rulourile cu branza in cuptorul preincalzit (190ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 20-25 de minute.
Dupa cum va spuneam, aceste rulouri sunt minunate calde!


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...