LIPII FARA DROJDIE (TURTE LA TIGAIE FARA DROJDIE) - RETETA VIDEO

martie 22, 2020


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, drojdia a devenit raritate in ultimul timp, cel putin eu nu am mai vazut de vreo 2 saptamani... Probabil sunt unii care stau la panda si cum apare, cum o cumpara pe toata :). Daca sunteti in aceeasi situatie ca si mine, v-am pregatit aceasta reteta de lipii fara drojdie sau turte simple la tigaie. Da, ne descurcam si fara drojdie! :)
Aceste lipii sunt foarte usor de preparat si foarte gustoase. Ai mei au fost incantati de ele si le-au mancat imediat goale, ca pe placinte. Nici nu au apucat sa se raceasca... Data viitoare cred ca voi face si cu branza, ca tare sunt bune!


Pentru a prepara aceste minunate lipii fara drojdie aveti nevoie doar de faina, putin ulei, apa si sare. Nu va plangeti, faina inca se mai gaseste, chiar azi am luat din Lidl. De fapt, aveau de toate, mai putin drojdie :). Am pornit si o cultura de maia, dar nu prea da semne ca are de gand sa creasca. Pana se hotaraste maiaua mea, aceste lipii sunt de baza. Le putati servi pe post de paine dar sunt foarte bune si unse cu unt sau dulceata.
Dupa cum va spuneam, aceste turte de casa sunt si foarte usor de preparat. Trebuie sa amestecam toate ingredientele intr-un bol. Obtinem un aluat neted si elastic pe care il acoperim cu folie si il lasam se se odihneasca 30 de minute la temperatura camerei. Impartim apoi aluatul in 8 bucatele, intindem fiecare bucatica in forma de cerc si o prajim in tigaie pe ambele parti.
Va recomand cu drag aceste lipii fara drojdie, sunt minunate!



Va mai recomand:
Paine de casa fara framantare
Paine de casa cu cartofi
Focaccia cu cascaval
Covrigi pufosi cu cascaval
Placinta cu branza la tigaie


Utile:
Tigaie Tefal Cook'n Clean, 28 cm



Ingrediente necesare pentru a prepara lipii fara drojdie (8 bucati)


- 450 gr faina
- 250 ml apa
- 30 ml ulei
- 1 lingurita de sare

Mai aveti nevoie de putin ulei pentru a unge tigaie si suprafata de lucru.

Mod de preparare lipii fara drojdie



Am pus intr-un bol incapator apa, uleiul si sare. Am adaugat faina, treptat, amestecand in acelasi timp cu lingura de lemn. Cand nu am mai putut amesteca, am continuat sa framant aluatul cu mana pana am incorporat toata faina. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios si neted. Daca aluatul este prea lipicios, puteti sa mai adaugati putina faina (1-2 linguri).
Aluatul astfel preparat l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa se odihneasca timp de 30 de minute la temperatura camerei.



Dupa ce au trecut cele 30 de minute, am asezat aluatul pe masa unsa cu putin ulei si l-am impartit in 8 bucatele. Am luat cate o bucatica de aluat si, cu mainile unse cu putin ulei, am intins-o in forma de cerc foarte subtire. Lipia astfel modelata am pus-o la prajit intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei. Am prajit-o pe o parte pana au aparut pete maronii apoi am intors-o pe partea cealalta.
Lipiile se prajesc la foc mic spre mediu, ca sa nu se arda. Dupa ce le prajiti, le asezati pe o farfurie, una peste alta. In acest fel vor fi mai moi.
Puteti servi aceste delicioase lipii fara drojdie calde sau reci. La noi nu au apucat sa se raceasca :). Daca va raman, le pastrati acoperite, ca sa nu se usuce.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...