ALIVENCI MOLDOVENESTI - RETETA VIDEO

mai 15, 2021



Dragii mei, v-am pregatit niste alivenci moldovenesti cu branza si marar bune de te lingi pe degete. Sunt foarte gustoase, satioase si incredibil de usor de preparat cu doar cateva ingrediente pe care cu siguranta le aveti tot timpul in casa. Cred ca alivanca moldoveneasca este cea mai simpla si cea mai usor de preparat placinta cu branza si, daca inca nu ati incercat-o, va trebui neaparat sa o faceti!

Ce sunt alivencile moldovenesti

Alivencile moldovenesti sunt un fel de placinte preparate cu malai si branza. Se pot prepara in varianta dulce sau sarata, dupa preferinta. Eu am preparat o varianta sarata, cu branza de vaci, telemea si marar. Pentru un plus de gust, puteti sa mai adaugati si o ceapa tocata si calita in putin ulei sau frunze de ceapa verde. Daca doriti alivenci moldovenesti dulci, folositi doar branza dulce si adaugati zahar.


Cum se prepara alivencile moldovenesti

Modul de preparare este extrem de simplu: trebuie doar sa amestecati toate ingredientele, sa turnati aluatul in tava si sa coaceti placinta. Eu am folosit mixerul, dar este la fel de bun si un tel, chiar si o furculita.

Cum se servesc alivencile moldovenesti

Puteti servi aceste delicioase placinte de casa calde sau reci, simple sau cu putina smantana. Daca preparati varianta dulce, merge si putina dulceata, preferabil de visine 😋

La noi a avut succes maxim aceasta reteta de placinta cu branza si sunt sigura ca va fi si pe placul vostru!

Alte retete de placinta de casa

Placinta cu branza la tigaie
Placinta la tigaie cu sunca si cascaval
Placinta cu branza cu foi de casa
Placinta cu ciuperci
Burek cu branza


Ingrediente pentru o tava de 25/35 cm

5 oua
400 g branza de vaci
300 g branza telemea
75 g unt topit
300 g smantana
75 g faina
150 g malai
1,5 lingurite praf de copt
1 lingurita sare
1 legatura marar tocat



Mod de preparare alivenci moldovenesti


Mai intai am amestecat intr-un bol malaiul, faina, praful de copt si sarea. Daca folositi doar branza de vaci, puteti adauga mai multa sare. Am pus bolul deoparte.
In continuare, am pus ouale intr-un bol incapator si le-am mixat pana au devenit pufoase.
Am adaugat smantana si untul topit si am mixat pentru omogenizare. Am adaugat apoi branza de vaci si branza telemea sfaramata si am mixat. In continuare, am adaugat mararul tocat, apoi ingredientele uscate si am amestecat cu o lingura de lemn.



Compozitia astfel preparata am turnat-o in tava asternuta cu hartie de copt. Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (180 C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 30 de minute. Dupa ce scoateti placinta din cuptor, faceti proba cu scobitoarea: introduceti o scobitoare in mijlocul placintei, iar scobitoarea trebuie sa iasa curata. Daca scobitoarea iese cu urme de aluat, va trebui sa mai tineti placinta cateva minute la cuptor.
Lasati placinta sa se racoreasca apoi o portionati.
Serviti alivencile moldovenesti simple sau cu putina smantana.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...