CHIFTELE CU CARTOFI SI SMANTANA LA CUPTOR - RETETA VIDEO
noiembrie 07, 2021Aceste chiftele cu cartofi si smantana la cuptor au avut mare succes la noi si deja le-am preparat de mai multe ori. Daca mai pui si o salata alaturi, deja ai o masa pe cinste 😋
Mai multe retete de chiftele
Parjoale moldovenestiChiftele Stroganoff
Chiftelute suedeze
Chiftelute marinate in sos picant
Bifteki (chiftele grecesti)
Pentru chiftele am folosit carne tocata de porc, dar nu gata tocata si ambalata pentru ca aceea contine prea multa grasime. Va recomand sa tocati carnea acasa sau, daca nu aveti masina de tocata. o puteti toca in magazin. Sunt multe magazine care ofera acest serviciu si aveti posibilitatea sa alegeti carnea pe care o tocati. Daca nu va place carnea de porc, puteti folosi si carne de vita sau de pui.
In ceea ce priveste condimentele, puteti adauga ceea ce va place, dupa gust. La mine nu lipsesc niciodata usturoiul, ceapa, sarea, piperul si cimbrul uscat.
Cartofii este bine sa ii alegeti mai micuti, cam de aceeasi de dimensiune sau, daca aveti cartofi mari, cum am avut eu, ii taiati in bucati cat de cat egale ca sa se gateasca uniform.
Sosul de smantana este si el foarte usor de preparat, trebuie doar sa amestecati toate ingredientele si sa turnati in tava.
Chiftelele cu cartofi si smantana la cuptor se gatesc in doua etape: tava cu chiftele si cartofi, acoperita cu folie, se pune la cuptor aproximativ 30 de minute. Dupa ce trec aceste 30 de minute se scoate tava, se indeparteaza folia, se toarna sosul peste chiftele si cartofi si se pune tava inapoi la cuptor pentru alte 40 de minute (sau pana se atinge gradul de rumenire dorit).
Noua ne-au placut tare mult aceste chiftele cu cartofi si smantana la cuptor, sunt minunate!
Pui pe sticla la cuptor
Rulada de carne tocata cu spanac si cascaval
Pulpe de pui la tava cu vin alb si usturoi
Aripioare cu cartofi la cuptor
2 linguri ulei
sare dupa gust
Pentru chiftele
1 kg carne tocata (de porc sau amestec)
5 catei de usturoi
1 ceapa
1 legatura de patrunjel
sare, piper macinat, paprika, cimbru uscat dupa gust
Sos
400 gr smantana fermentata (12 %)
2-3 linguri pasta de tomate
1 lingurita mustar
300 ml apa
sare, paprika, usturoi granulat dupa gust
Am pregatit mai intai carnea pentru chiftele
Am pus intr-un bol incapator carnea tocata, usturoiul zdrobit, ceapa data pe razatoarea mica si scursa, patrunjelul tocat si am asezonat cu sare, piper, paprika si cimbru uscat. Am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena.
Compozitia astfel preparata am pus-o la frigider cat timp am curatat cartofii.
Am taiat apoi cartofii in bucati cat de cat egale si si-am pus intr-un bol incapator. Am adaugat ulei si sare si am amestecat bine.
Am transferat cartofii in tava apoi am modelat chiftelele in bilute potrivite.
Am asezat chiftelutele peste cartofi, am acoperit cu folie de aluminiu si am pus tava in cuptorul preincalzit (180C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 30 de minute.
Intre timp am pregatit sosul de smantana: am amestecat intr-un bol smantana, pasta de tomate, mustarul si condimentele si am adaugat apa cat sa obtin un sos potrivit de fluid. Eu am adaugat 300 ml apa, dar puteti ajusta cantitatea de apa in functie de cat de fluid doriti sa fie sosul.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, am scos tava din cuptor, am inlaturat folia si am turnat sosul peste chiftele si cartofi.
Am pus apoi tava inapoi in cuptor pentru alte 40 de minute (sau pana se obtine gradul de rumenire dorit).
In ceea ce priveste condimentele, puteti adauga ceea ce va place, dupa gust. La mine nu lipsesc niciodata usturoiul, ceapa, sarea, piperul si cimbrul uscat.
Cartofii este bine sa ii alegeti mai micuti, cam de aceeasi de dimensiune sau, daca aveti cartofi mari, cum am avut eu, ii taiati in bucati cat de cat egale ca sa se gateasca uniform.
Sosul de smantana este si el foarte usor de preparat, trebuie doar sa amestecati toate ingredientele si sa turnati in tava.
Chiftelele cu cartofi si smantana la cuptor se gatesc in doua etape: tava cu chiftele si cartofi, acoperita cu folie, se pune la cuptor aproximativ 30 de minute. Dupa ce trec aceste 30 de minute se scoate tava, se indeparteaza folia, se toarna sosul peste chiftele si cartofi si se pune tava inapoi la cuptor pentru alte 40 de minute (sau pana se atinge gradul de rumenire dorit).
Noua ne-au placut tare mult aceste chiftele cu cartofi si smantana la cuptor, sunt minunate!
Va mai recomand:
Rulada de carne tocata cu ardei si cascavalPui pe sticla la cuptor
Rulada de carne tocata cu spanac si cascaval
Pulpe de pui la tava cu vin alb si usturoi
Aripioare cu cartofi la cuptor
Ingrediente
2 kg cartofi2 linguri ulei
sare dupa gust
Pentru chiftele
1 kg carne tocata (de porc sau amestec)
5 catei de usturoi
1 ceapa
1 legatura de patrunjel
sare, piper macinat, paprika, cimbru uscat dupa gust
Sos
400 gr smantana fermentata (12 %)
2-3 linguri pasta de tomate
1 lingurita mustar
300 ml apa
sare, paprika, usturoi granulat dupa gust
Mod de preparare
Am pus intr-un bol incapator carnea tocata, usturoiul zdrobit, ceapa data pe razatoarea mica si scursa, patrunjelul tocat si am asezonat cu sare, piper, paprika si cimbru uscat. Am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena.
Compozitia astfel preparata am pus-o la frigider cat timp am curatat cartofii.
Am taiat apoi cartofii in bucati cat de cat egale si si-am pus intr-un bol incapator. Am adaugat ulei si sare si am amestecat bine.
Am transferat cartofii in tava apoi am modelat chiftelele in bilute potrivite.
Am asezat chiftelutele peste cartofi, am acoperit cu folie de aluminiu si am pus tava in cuptorul preincalzit (180C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 30 de minute.
Intre timp am pregatit sosul de smantana: am amestecat intr-un bol smantana, pasta de tomate, mustarul si condimentele si am adaugat apa cat sa obtin un sos potrivit de fluid. Eu am adaugat 300 ml apa, dar puteti ajusta cantitatea de apa in functie de cat de fluid doriti sa fie sosul.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, am scos tava din cuptor, am inlaturat folia si am turnat sosul peste chiftele si cartofi.
Am pus apoi tava inapoi in cuptor pentru alte 40 de minute (sau pana se obtine gradul de rumenire dorit).
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii