PRAJITURA CU LAPTE CONDENSAT SI CIOCOLATA (CHOCOLATE POKE CAKE) - RETETA VIDEO

mai 03, 2020



ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, daca va plac negresele, si sunt sigura ca va plac, atunci trebuie neaparat sa incercati aceasta prajitura absolut delicioasa cu lapte condensat si ciocolata. Ne va indulci zilele de carantina :)
Aceasta minunata prajitura de casa este formata dintr-un blat cu cacao, dens, ca de negresa, o crema de lapte condensat si ciocolata si inca o crema ganache de ciocolata.
Reteta este preluata din bucataria americana si se numeste "Chocolate poke cake", adica ceva gen "Prajitura cu buzunare de ciocolata". De unde provine aceasta denumire? Probabil cineva ca mine, adica mare amator de ciocolata, s-a gandit sa faca mai mult loc pentru crema de ciocolata si a facut niste gauri in blat. A umplut apoi aceste gauri cu crema de ciocolata iar deasupra a mai pus inca un strat de ciocolata... Ce sa zic, un mic geniu :)



Alte idei delicioase pentru iubitorii de ciocolata:
Tort de ciocolata fara faina
Ciocolata de casa
Trufe de ciocolata


Aceasta prajitura cu ciocolata este si destul de usor de preparat. Pentru blat trebuie doar sa amestecati toate ingredientele fara prea mari emotii. Prajitura va creste fara probleme de la praful de copt si bicarbonat. Pentru aceasta reteta aveti nevoie si de o cana cu cafea preparata. Eu am doi baieti mai agitati decat de obicei pentru ca stama acasa de mai bine de o luna, asa ca am folosit cafea decafeinizata.
In ceea ce priveste laptele condensat, nu trebuie sa va faceti probleme daca nu-l gasiti. Puteti prepara lapte condensat indulcit acasa, cu doar 2 ingrediente: lapte si zahar (reteta pas cu pas aici).
Crema ganache de ciocolata este, de asemenea, foarte usor de preparat cu doar 2 ingrediente: frisca lichida si ciocolata.
Va recomand cu drag aceasta prajitura cu lapte condensat si ciocolata, este absolut minunata!


Va mai recomand:
- Tort de biscuiti si ciocolata
- Cheesecake brownies (Negrese cu crema de branza)
- Cornulete fragede cu nuca si gem
- Prajitura Krantz
- Prajitura rasturnata cu mere



Ingrediente necesare pentru a prepara reteta prajitura cu lapte condensat si ciocolata (pentru o tava de 25/35cm)


Pentru blat- 300 gr faina
- 250 gr zahar tos
- 75 gr cacao
- 5 oua
- 240 ml cafea preparata (eu am folosit decafeinizata)
- 240 gr iaurt simplu
- 120 ml ulei
- 1 1/2 bicarbonat de sodiu
- 1 1/2 praf de copt
- 2 linguri esenta de vanilie

Pentru crema de lapte condensat- 400 gr lapte condensat
- 175 gr ciocolata neagra

Pentru crema ganache de ciocolata- 500 ml frisca lichida
- 300 gr ciocolata neagra

Mod de preparare prajitura cu lapte condensat si ciocolata



Cum se prepara blatul de ciocolata
Mai intai am amestecat intr-un bol faina, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Am pus bolul deoparte.
Am pus oualele intr-un bol. Am adaugat zaharul si am mixat cateva minute (cat sa se formeze putina spuma).
Am adaugat apoi esenta de vanilie, iaurtul si uleiul si am mixat pentru omogenizare.
Am adaugat apoi faina, treptat, amestecand cu lingura (sau cu o spatula). Am adaugat apoi si cacaoa.
Dupa ce am incorporat cacaoa am turnat cafeaua si am amestecat bine. Comnpozitia este destul de fluida, dar nu trebuie sa va faceti griji, asa trebuie sa fie :).
Aluatul astfel preparat l-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (180C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 35 de minute. Pentru a verifica daca prajitura este gata, faceti testul cu scobitoarea: introduceti o scobitoare in mijlocul prajiturii si, daca scobitoarea iese curata, inseamna ca este facuta. Daca scobitoarea iese cu urme de aluat, inseamna ca trabuie sa mai stea cateva minute la cuptor.
Blatul se lasa sa se raceasca complet.



Intre timp se poate prepar crema ganache de ciocolataAm pus frisca intr-o craticioara. Am adaugat ciocolata rupta bucatele apoi am pus craticioara pe aragaz, la foc potrivit, pana s-a topit ciocolata. Am lasat sa se raceasca pana la temperetaura camerei apoi am pus la frigider timp de 2 ore.

Prepararea cremei de lapte condensat si ciocolataAm pus laptele condensat intr-o craticioara. Am adaugat ciocolata rupta bucatele apoi am pus craticioara pe aragaz, la foc potrivit, pana s-a topit ciocolata. Am lasat sa se raceasca pana la temperatura camerei.
Dupa 2 ore am scos din frigider crema ganache de ciocolata. Am mixat la viteza mare timp de 2-3 minute sau pana cand devine pufoasa si deschisa la culoare.

Cum se asambleaza prajitura cu lapte condensat si ciocolataAcum urmeaza sa facem gauri in prajitura :) Eu am folosit o lingurita foarte mica (1ml), dar se poate folosi si coada unei linguri de lemn.
Prin urmare, folisind o lingurita foarte mica am facut gauri pe toata suprafata prajiturii.
Am umplut aceste gauri cu crema de lapte condensat si ciocolata. Daca va ramane crema o puteti intinde uniform pe toata suprafata prajiturii sau o pastrati pentru decor. Eu am pastrat 2-3 linguri pentru decor.
Deasupra am intins uniform crema ganache de ciocolata.
Prajitura astfel asamblata trebuie sa stea la frigider cateva ore (pana se intareste stratul de ciocolata). Nu va imaginati ca am putut astepta atat de mult :). Am pus prajitura la condelator aproximativ 20 de minute si, dupa cum vedeti, s-a taiat foarte frumos :)


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...