BUDINCA DE PAINE

august 08, 2022



Budinca de pâine reprezintă o modalitate excelentă de a utiliza pâinea veche, pe care nu o mai mănâncă nimeni. Este foarte gustoasa și ușor de preparat și este foarte potrivită atât pentru micul dejun, cât și pentru cină.

Alte idei de rețete la care putem folosi alimente rămase prin frigider:

Brioșe aperitiv cu sunca si cascaval
Chec sărat aperitiv
Frittata cu legume, sunca si cascaval
Budinca de cartofi




Budinca de pâine se poate prepara in varianta dulce sau sărată. Evident că eu am preferat varianta dulce 😁 Puteți sa mai adăugați stafide, nuci, fructe uscate sau ciocolată.
Dacă doriți să preparați o budincă de pâine sărată, puteți să adăugați măsline, mezeluri, brânză sau cașcaval, legume fierte sau călite in prealabil, sau ce mai găsiți prin frigider. Puteți utiliza toate acele bucatele rămase prin frigider, pe care nu le mai vrea nimeni. Decât să aruncați mâncarea, mai bine faceți o budincă de pâine cu de toate 🙂


Mai multe rețete de budinca găsiți aici:

Budincă de cozonac
Budinca de vanilie
Budinca de ciocolata
Budincă de dovlecei cu branza
Budincă de paste cu iaurt


Ingrediente necesare pentru a prepara budinca de pâine (pentru o tava de 24/24cm).

- 400-500 Gr pâine veche
- 4 oua
- 5 linguri de zahar
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- esență de vanilie
- 600 ml lapte
Opțional: bucatele de ciocolată, stafide sau alte fructe uscate


Mod de preparare reteta budinca de paine

Am taiat painea bucatele si am asezat-o intr-o tava unsa cu unt.
Am pus apoi intr-un vas incapator ouale, zaharul, scortisoara macinata si esenta de vanilie si am mixat cateva minute. Am adaugat apoi laptele si am mai mixat putin ca sa se omogenizeze (puteti folosi si un tel).
Compozitia astfel preparata am turnat-o in tava, peste paine. Trebuie sa turnati treptat, astfel incat si painea de deasupra sa absoarba lichid. Ca sa fie mai usor, puteti folosi un polonic.
Am pus apoi budinca de paine in cuptorul preincalzit (180 grade pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 30 de minute.
Dupa ce scoateti budinca de paine din cuptor, o puteti pudra cu putin zahar. Este minunata si cu sos de ciocolata sau de caramel.



Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...