HREAN RAS IN OTET. RETETA DE HREAN LA BORCAN PENTRU IARNA

august 07, 2022



Hreanul ras in otet, preparat dupa o reteta simpla si rapida, este excelent pentru fripturi la cuptor sau la gratar, pentru frigarui dar si pentru oua fierte. La noi nu lipseste hreanul la borcan de pe masa de Paste, pentru oua sau friptura. Parca si legumele la cuptor sunt mai savuroase cu putin hrean in otet 😉
Indiferent de modul in care serviti hreanul, este indicat sa-l includeti in dieta pentru ca are numeroase beneficii pentru sanatate.


Proprietati si beneficii hrean


Hreanul are proprietati antibacteriene dovedite, fiind eficent impotriva unor bacterii deosebit de periculoase pentru sanatate. Acestea este si motivul pentru care il folosim cu succes la prepararea conservelor pentru iarna, cum ar fi gogosarii in otet sau castravetii bulgaresti.
De asemenea, hreanul este foarte util in tratarea afectiunilor pulmonare si este indicat sa-l includeti in dieta atunci cand suferiti de raceala sau gripa, infectii ale sinusurilor sau bronsita. Trebuie sa tineti, insa, cont ca hreanul are si efect laxativ si diuretic si poate irita mucoasa gastrica, asadar nui trebuie consumat in exces.



Cateva fripturi la care merge de minune hreanul in otet:


Frigarui de pui
Pui pe sticla la cuptor
Cotlet de porc in crusta de condimente
Pulpe de pui la tava cu vin alb si usturoi
Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi


Mie imi place foarte mult hreanul in otet, chiar si la cartofii prajiti 😀 Il mananc si gol, cu lingurita, direct din borcan. Partea cea mai complicata atunci cand vrem sa punem hrean la borcan este sa-l dam pe razatoare fara sa simtim ca ne iau foc ochii si caile respiratorii... Eu am o metoda proprie de a da hreanul pe razatoare in perfecta siguranta: deschid geamul la bucatarie, pornesc hota si intreaga operatiune se desfasoara sub hota pornita, mai de la distanta, nu cu nasul in farfurie.


Alte retete de conserve pentru iarna:


Zacusca de dovlecei
Conopida in otet
Ciuperci marinate
Dulceata de visine

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta hrean ras in otet


- 100 gr hrean
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura otet
- 1 lingura apa
Mai aveti nevoie de borcan sterilizat

Mod preparare reteta hrean ras in otet


Mai intai am pregatit saramura pentru hreanul la borcan. Am pus intr-un bol zaharul, sarea, otetul si apa si am amestecat bine pana s-au dizolvat complet zaharul si sarea. Am pus deoparte.
Am curatat hreanul de coaja, l-am spalat si l-am dat pe razatoarea mica. Peste hreanul ras am turnat amestecul de zahar, sare, otet si apa. Am amestecat bine pentru omogenizare.


Compozitia astfel preparata am pus-o intr-un borcan sterilizat.
Hreanul ras in otet se pastreaza la frigider, in borcane inchise.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...