PANDISPAN CU PIERSICI - RETETA VIDEO

august 24, 2019



Blat pufos, usor ca fulgul, si piersici aromate... Mmmm, ce deliciu.
Daca sunteti amatori de prajituri cu fructe, trebuie neaparat sa incercati si aceasta reteta de pandispan cu piersici. Este absolut delicios, pur si simplu se topeste in gura, si, in plus, este foarte usor de preparat cu ingrediente putine si accesibile.
Noua ne plac foarte mult deserturile cu fructe, si s-au strans multe astfel de retete pe blog. Pandispanul cu fructe este insa preferatul meu pentru ca se prepara rapid si usor si este pe placul tuturor.
Nu mai stiu daca v-am mai spus sau nu, dar cand eram mica nu prea agream pandispanul. Mi se parea uscat si innecacios. Ei bine, sa stiti ca pandispanul preparat corect nu este nici pe departe uscat sau innecacios. Este moale, pufos, aerat si simti ca se topeste in gura.



Trebuie insa respectate cateva reguli: cantariti ingredientele, folositi instrumente curate, fara urme de grasime, mixati foarte bine albusurile si respectati temperatura si timpul de coacere. Daca este pentru prima data cand preparati pandispan, gasiti aici explicatii pe larg.
Daca va place cacaoa, puteti inlocui 2 linguri de faina cu 2 linguri de cacao pentru a obtine un delicios pandispan cu cacao si fructe.
In ceea ce priceste fructele, eu am folosit piersici pentru ca sunt preferatele noastre. Puteti insa folosi si alte fructe cum ar fi visine, capsune, prune, caise sau orice alte fructe va sunt pe plac. Fructele pot fi proaspete, din compot sau congelate (dezghetate in prealabil). Daca fructele sunt prea zemoase, le tineti la scurs ca sa mai lase din sucuri.
Puteti servi acest delicios pandispan cu fructe pudrat cu zahar dar ar merge foarte bine si un sos de vanilie. Sau de ciocolata. Eu sunt tot timpul cu gandul la ciocolata :).
Va recomand cu drag aceasta prajitura simpla si delicioasa , sunt sigura ca o sa va placa mult!

Va mai recomand:
- prajitura cu piersici si frisca
- prajitura cu visine
- cupe de foietaj cu crema de vanilie si fructe
- crema de vanilie pentru torturi si prajituri
- blat de tort simplu


Ingrediente necesare pentru a prepara pandispanul cu piersici (Pentru o tava de 32/35cm, adica tava de la cuptor)


- 12 oua
- 300 gr zahr tos
- 300 gr faina cernuta
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- 3 - 4 piersici
- Zahar pudra pentru finisat




Mod de preparare pandispan cu piersici


Reteta video (CC - subtitrare in limba romana)



Mai intai am tapetat tava cu hartie de copt. Am lasat hartia de copt mai inalta decat tava pentru ca pandispanul creste foarte mult iar tava de la cuptor este destul de joasa.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am pus albusurile intr-un bol incapator si am adaugat un praf de sare. Am mixat la viteza mare pana am obtinut o spuma ferma.
Am adaugat apoi zaharul, in 2-3 etape, si am continuat sa mixez pana s-a dizolvat complet. Pentru a verifica daca s-a dizolvat complet zaharul luati putin spuma intre degete si vedeti daca se mai simte. Trebuie sa obtineti o bezea ferma si lucioasa.
Am adaugat esenta de vanilie apoi galbenusurile, unul cate unul, si am mixat scurt dupa fiecare pentru incorporare.
Am adaugat apoi faina, treptat, si am incorporat-o usor cu o spatula (nu cu mixerul!).
Aluatul astfel preparat l-am turnat in tava si l-am nivelat cu o spatula. Am imprastiat deasupra bucatele de piersici.



Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (170ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 25-30 de minute (sau pana cand trece testul cu scobitoarea).
Dupa ce am scos pandispanul cu piersici din cuptor l-am lasat cateva minute in tava apoi l-am lasat sa se raceasca complet pe un gratar.
Dupa ce s-a racit, am pudrat cu zahar pandispanul cu piesici si l-am taiat patratele.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

2 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...