ZACUSCA DE DOVLECEI - RETETA SIMPLA SI DIETETICA (VIDEO)

iulie 23, 2021



Zacusca de dovlecei este una dintre retetele mele preferate de zacusca. Este foarte gustoasa, aromata si usor de preparat cu doar cateva ingrediente pe care le gasim din abundenta pe toata perioada verii. Am preparat o zacusca dietetica, cu foarte putin ulei, cu toate legumele gatite la cuptor. Gustul este minunat, efortul depus este minim iar zacusca este mult mai sanatoasa.
Aceasta zacusca de dovlecei este o optiune excelenta pentru zilele de post sau de pus la borcan pentru iarna. Daca doriti sa o conservati, va trebui sa o fierbeti ceva mai mult.

Retete de conserve


Gogosari in otet
Conopida in otet
Ciuperci marinate
Dulceata de visine
Castraveti bulgaresti. Castraveti in otet, dulci-acrisori



Mie imi place foarte mult zacusca de dovlecei cu paine proaspata de casa, dar ii puteti da si alte intrebuintari. Puteti, spre exemplu, sa preparati niste paste de post delicioase cu zacusca.

Mai multe retete de post


Chiftele de conopida cu cartofi
Tocanita de ciuperci cu masline
Chiftele de ciuperci cu cartofi
Cornulete fragede de post


Cum conservam zacusca de dovlecei


Daca doriti sa puneti zacusca de dovlecei la borcan, pentru iarna, primul pas este sa o fierbeti macar 30 de minute, pana devine densa. Cand este gata, turnati zacusca fierbinte in borcane sterilizate, lasand cam 1 cm deasupra si infiletati bine capacele. Puneti apoi borcanele cu zacusca de dovlecei in cuptorul preincalzit la 150 C timp de aproximativ 30-40 de minute. Lasati borcanele sa se raceasca complet apoi le depozitati uin loc racoros.


Ingrediente


- 2 dovlecei
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 3 ardei rosii
- 3 rosii
- 2-3 catei de usturoi
- sare dupa gust
- 2-3 linguri de ulei

Cum se prepara zacusca de dovlecei



Mai intai am pregatit legumele. Am taiat ceapa fasii, morcovii rondele, dovleceii cubulete rosiile le-am pus intregi iar ardeii i-am curatat de seminte si i-am taiat jumatati. Puteti pune ardeii intregi, dar va trebui sa-i intoarceti ca sa se coaca uniform. In ceea ce priveste dovleceii, acestia pot fi cu coaja sau fara. Daca aveti dovlecei tineri, nu este necesar sa-i mai curatati pentru ca au coaja foarte frageda. Dar, daca dovleceii sunt batrani, coaja poate fi mai tare si este mai bine sa o indepartati. De asemenea, daca dovleceii au seminte mari, va trebui sa le indepartati.


In continuare, am uns tava cu putin ulei, apoi am pus legumele. Daca doriti, puteti sa le si stropiti cu putin ulei. Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (190-200 C) aproximativ o ora sau pana cand legumele se rumenesc frumos.
Dupa ce am scos legumele din cuptor, am transferat ardeii pe o farfurie, am presarat putina sare si i-am acoperit, ca sa se curete mai usor. Am lasat legumele sa se raceasca.
Dupa ce s-au racorit, am curatat rosiile si ardeii de coaja. Am pus apoi toate legumele intr-o cratita si le-am mixat cu mixerul vertical.
Am adaugat sare si usturoiul zdrobit si am pus zacusca de dovlecei la fiert. Trebuie sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute sau 30-40 de minute daca doriti sa o puneti la borcan.



Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...